Ara llegint
Porreres “És un merder”, la campanya per mantenir el poble net

Porreres “És un merder”, la campanya per mantenir el poble net

Porreres "És un merder", la campanya per mantenir el poble net

L’Ajuntament de Porreres ha posat en marxa aquesta setmana una campanya de sensibilització ciutadana anomenada “És un merder” amb l’objectiu de mantenir el poble net i evitar els excrements dels cans al carrer.

La campanya es treballa amb la difusió d’un vídeo, que es va presentar a la Biblioteca Municipal i que es dividirà en píndoles per fer-ne difusió a les xarxes socials. En el vídeo s’exposa la problemàtica que representen els excrements a nivell de neteja i a nivell de salubritat. 

En paral·lel s’ha inaugurat l’exposició “És un merder”, que consisteix en fotografies fetes pels alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è del Climent Serra i Servera i del Col·legi Verge de Monti-Sion. També s’ha editat cartelleria que es repartirà per tot el poble per tal de sensibilitzar als nostres veïnats i també informant de la normativa que regeix aquest tema.

La campanya té una primera part, d’un mes de durada, a la que s’informarà als propietaris dels animals de la nova normativa. Passat aquest mes, comença una segona etapa a partir de la qual ja s’hauran d’aplicar les sancions pertinents. Aquesta tasca de sensibilització i informació serà responsabilitat de la policia local.

Per altra banda, la campanya es treballa des d’un punt de vista més pràctic: regalar a tots els propietaris de cans un kit que consisteix en un porta bosses per recollir els excrements i una botella per a rebaixar l’orina. Aquests kits ja es poden aconseguir acudint a l’Ajuntament.

També s’està fent feina amb la targeta identificativa de les nostres mascotes i des de l’Ajuntament s’ha creat una targeta que hauran de dur, bé físicament bé mitjançant una fotografia, cada vegada que treguin a passejar a les seves mascotes. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt