Ara llegint
Sencelles tendrà la primera promoció d’habitatge social després de 30 anys

Sencelles tendrà la primera promoció d’habitatge social després de 30 anys

Sencelles tendrà la primera promoció d'habitatge social després de 30 anys

La consellera d’Habitatge, Territori i Mobilitat del Govern de les Illes Balears, Marta Vidal, i el batle de Sencelles, Joan Carles Verd, han signat un conveni de col·laboració per la cessió de sòl municipal a l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI). Aquest acord permetrà la construcció de 12 habitatges de protecció pública en règim de lloguer, la primera promoció d’aquest tipus al municipi.

L’acord, que implica la cessió d’una parcel·la de 676,15 metres quadrats al carrer dels Molins, estableix que els nous habitatges es destinaran preferentment als joves menors de 35 anys que resideixin a Sencelles des de fa més de 10 anys. Aquesta mesura és una resposta directa a la necessitat de facilitar l’accés a l’habitatge assequible per als joves del municipi, evitant així l’èxode cap a altres localitats.

La consellera Marta Vidal ha subratllat la importància de la col·laboració entre les administracions per augmentar l’oferta d’habitatge assequible. “Aquesta nova promoció d’habitatge públic en règim de lloguer és un exemple de la bona col·laboració entre el Govern i l’Ajuntament de Sencelles. A través de l’IBAVI i altres programes com el Decret llei d’emergència o el programa Construir per llogar, continuem treballant per oferir solucions d’habitatge assequible als residents”, ha afirmat Vidal.

Per la seva banda, el batle de Sencelles, Joan Carles Verd, ha expressat la seva satisfacció per l’acord, destacant el benefici directe per als joves del municipi. “A Sencelles estam molt contents sobretot pels joves que tindran l’oportunitat de quedar-se al seu poble. Tot i que els processos són llargs, aquesta passa demostra que amb una bona col·laboració entre administracions, independentment dels seus colors polítics, es poden fer accions per a donar solució als grans reptes que se’ns presenten en l’actualitat”.

Amb la signatura del conveni, l’IBAVI iniciarà ara el procés per encarregar el projecte arquitectònic i tramitar la llicència municipal d’obra. Es preveu que les obres puguin començar durant el 2025, un cop es completi la licitació i adjudicació dels treballs. Aquesa és la primera promoció d’habitatges de protecció pública en més de 30 anys i la primera en règim de lloguer.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt