Ara llegint
Tast conjunt de la Sobrassada de Mallorca i el vi de Binissalem

Tast conjunt de la Sobrassada de Mallorca i el vi de Binissalem

Tast conjunt de la Sobrassada de Mallorca i el vi de Binissalem

El Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida Sobrassada de Mallorca i del vi amb Denominació d’Origen Binissalem varen celebrar ahir la segona sessió de la jornada tècnica de tast professional al Centre Sociocultural Sa Quintana de Sineu. Aquest esdeveniment anual va destacar per la participació del Panell de Tast de la DOP Formatge Maó-Menorca, cosa que va permetre un enriquidor intercanvi d’experiències i una ampliació del coneixement sobre l’anàlisi sensorial.

A la jornada hi varen participar 35 tastadors professionals dels Panells de Tast de la IGP Sobrassada de Mallorca i la DO Binissalem. L’acte va comptar amb la presència del batle de Sineu, Tomeu Mulet; la regidora de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Xisca Ramis; el president de la IGP Sobrassada de Mallorca, Andreu Palou; i les directores tècniques de la IGP Sobrassada de Mallorca i la DO Binissalem, Antonia Mª Torres i Marga Amat, respectivament.

Antonia Mª Torres, directora tècnica de la IGP Sobrassada de Mallorca, va explicar que “hem decidit convertir la jornada tècnica de tast professional en un esdeveniment anual a causa de l’èxit que va tenir l’any passat i de com de profitosa que és per al grup de tastadors tant de la DO Binissalem com de la IGP Sobrassada de Mallorca. A més, enguany hem adherit el grup de tastadors de la DOP Formatge Maó-Menorca”.

Després de la primera sessió celebrada dijous passat a Menorca, Piedad Lopez, directora tècnica de la DOP Maó-Menorca, va dirigir ahir la segona sessió de tast de formatge per als tastadors professionals de Mallorca. En aquesta sessió conjunta, Antonia Mª Torres i Marga Amat també van presentar els últims avenços, desafiaments i estratègies per dur a terme una correcta anàlisi sensorial acreditada per ENAC.

L’objectiu principal de la jornada va ser posar en valor la tasca dels Panells de Tast professionals d’aquestes entitats. Mitjançant l’anàlisi sensorial, s’aplica una tècnica de mesura objectiva per avaluar propietats dels aliments com el color, l’aspecte, l’aroma, la textura i el gust.

En aquest sentit, Antonia Mª Torres va afegir que “l’anàlisi sensorial implica una objectivitat molt gran i el que pretenem amb aquests tasts és que la part sensorial del producte es tracti com una anàlisi instrumental, seleccionant i entrenant els nostres tastadors per avaluar les propietats dels nostres aliments amb un alt grau de qualitat reconeguda i que ens asseguren que els consumidors trobin al mercat els productes tal com esperen que siguin”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt