Ara llegint
Un oasi per a les papallones en ple Parc Natural de l’Albufera

Un oasi per a les papallones en ple Parc Natural de l’Albufera

Un espai de 180 metres quadrats en ple Parc Natural de l’Albufera de Mallorca s’ha convertit en un oasi per a les papallones, un indret rodejat de flors ideat també per afavorir la presència de pol·linitzadors.

L’oasi està situat a devora el centre d’informació de Sa Roca i s’hi han sembrat espècies vegetals autòctones nectaríferes, moltes d’elles plantes aromàtiques, que permetran a les papallones alimentar-se de les seves fulles i del nèctar de les flors durant la fase d’eruga. S’espera que l’oasi sigui plenament funcional a partir de la propera primavera, tot i que aquests dies ja s’estan veient nombroses papallones atretes per les noves plantes.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha destacat que «aquest espai propiciarà no només la proliferació de papallones sinó també d’altres pol·linitzadors» tot afegint que «fomentar la biodiversitat en els nostres espais naturals protegits és una de les línies mestres d’actuació de la Conselleria».

A més, també servirà com a recurs educatiu i de sensibilització ambiental sobre els pol·linitzadors, que sustenten bona part de les xarxes tròfiques i ecosistemes terrestres, així com moltes de les plantes que ens serveixen d’aliment.

A la visita, el conseller també ha vist la nova plataforma d’observació d’aus al Camí des Polls. Té una superfície de 9 metres quadrats i està elevada a dos metres. És la novena plataforma elevada d’observació d’aus del parc. D’aquesta manera, quasi totes les zones de s’Albufera són visibles des d’alguna de les plataformes existents. Des d’aquesta en concret s’hi poden observar aus pròpies del canyissar i de zones humides d’aigua dolça. Aquesta nova infraestructura es troba en una zona on recentment s’hi ha desenvolupat un projecte de recuperació dels boscos de ribera.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt