Ara llegint
42 adults i 23 infants han participat en les activitats organitzades als centres socioculturals d’Inca i Manacor

42 adults i 23 infants han participat en les activitats organitzades als centres socioculturals d’Inca i Manacor

l Consell de Mallorca ha organitzat activitats durant els mesos de juliol i agost amb l’objectiu d’apropar els centres socioculturals a tota la ciutadania i continuar reforçant el teixit social. «Volem que els sentin com un espai de trobada per a tothom, de qualsevol edat i procedència», ha assenyalat la directora insular de Promoció Sociocultural, Carol Abad.

Als tallers d’aquest estiu fins ara han participat 42 adults i 23 infants. Abad ha remarcat que amb aquestes accions «cream sinergies amb altres entitats, i contribuïm a millorar el benestar psicosocial de les persones en situació de vulnerabilitat, que en aquest moment es fa tan necessari”.

A finals de juny va tenir lloc ‘El taller Intergeneracional’, amb un total de 6 nins i nines i 11 adults a Manacor; i 9 infants i 10 adults a Inca. Els i les participants varen poder gaudir de jocs tradicionals i actuals. Els padrins i padrines varen viatjar al passat i recordaren experiències viscudes i les van compartir amb els néts. També va haver-hi espai per al ball i la tecnologia, adaptada als jocs actuals.

Al mes de juliol es va dur a terme ‘El taller musical’ adreçat a persones en risc d’exclusió social que es va organitzar amb la col·laboració de l’associació Projecte Home d’Inca i Manacor. Entre les activitats hi havia un taller d’artesania per fer figures musicals, que després es convertirien en clauers, collarets, anells, polseres, etc, i també un joc d’endevinalles de cançons.

Dones marroquines i els seus fills han estat els protagonistes del darrer taller que es va fer a Inca, on s’han realitzat jocs de preguntes i respostes. També s’ha fet servir la música i les lletres de cançons per establir converses sempre d’una forma dinàmica i entretinguda i s’ha elaborat un quadern amb conceptes i dibuixos que s’han comentat al taller.

El dia 30 d’agost a Inca tindrà lloc un taller de tatuatge amb henna que estarà obert a tots els públics.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt