Ara llegint
Arranca l’ampliació de l’UCI i les urgències de l’Hospital Comarcal d’Inca

Arranca l’ampliació de l’UCI i les urgències de l’Hospital Comarcal d’Inca

Amb una inversió de 8 milions d’euros, avui han arrancat les obres d’ampliació i reforma del Servei d’Urgències, de la Unitat de Cítics i de la de Rehabilitació de l’Hospital Comarcal d’Inca, que d’aquí a dos anys ha d’estar enllestida.

Inicialment, l’Hospital Comarcal d’Inca va ser dissenyat, segons el pla funcional de 1999, per assistir una població de 84.000 habitants. Avui dona assistència a una població de gairebé 132.000 persones. El dimensionament que es va fer al seu dia s’ha vist superat significativament en l’actualitat i per això s’incrementa la capacitat de l’UCI amb quatre llits, Urgències arribarà a les 39 places i es separen els circuits d’adults i infants.

Així ho ha explicat avui la presidenta del Govern, Francina Armengol, durant l’acte protocol·lari de posada de la primera pedra, al qual hi ha assistit acompanyada de la consellera de Salut, Patricia Gómez; el director general del Servei de Salut, Juli Fuster; la directora gerent de l’Hospital Comarcal d’Inca, Soledad Gallardo, i el batle d’Inca, Virgili Moreno.

Armengol ha agraït la feina de l’Ajuntament, de la Conselleria i de tot l’equip de l’Hospital per la seva col·laboració i esforç a l’hora de dur a terme el disseny i la planificació d’unes obres que «garanteixen que l’Hospital no només pugui atendre les necessitats actuals de la comarca, sinó també les del futur».  Armengol ha explicat que amb aquestes obres «garantim més espai per donar més seguretat al pacient i que els professionals puguin fer millor la seva feina».

La responsable de l’executiu ha recordat que la salut «sempre ha estat una prioritat per a aquest Govern» i des del 2015 «hem millorat les condicions laborals del personal, incrementat en 2.500 els professionals, hem millorat infraestructures existents, hem construït nous centres, tenim nous serveis i millor tecnologia». En aquest sentit ha destacat que «encara que la pandèmia ens ha duit a concentrar els esforços a salvar vides, no hem deixat de fer feina en altres qüestions necessàries per atendre la ciutadania».

Armengol també ha aprofitat l’acte per enviar un missatge de suport als sanitaris de les illes per la seva feina durant la pandèmia i ha assegurat que «mai podrem dir suficientment gràcies».

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha destacat també el fet que es continuï treballant en la millora de les infraestructures sanitàries a pesar dels esforços que demana la situació sanitària derivada de la pandèmia i ha assegurat que, amb aquestes obres, l’Hospital guanyarà en «seguretat i comoditat tant per a usuaris com per a treballadors».

Soledad Gallardo, gerent de l’Hospital Comarcal d’Inca, ha recordat que el disseny del nou hospital es va iniciar el 2016 i que el 2020 «ens va obligar a reorganitzar l’hospital i ens va demostrar que els espais actuals no són suficients. Gallardo ha assegurat que el disseny dels nous espais no només respon a una «qüestió quantitativa, sinó també qualitativa» i que permetran «assolir millores en confort i humanització del servei».

Virgilio Moreno, batle d’Inca, ha volgut agrair la coordinació entre els diferents serveis per posar en marxa aquesta reforma «tan desitjada i necessària».

Les característiques

La nova UCI tindrà una capacitat de set llits, més un de flotant. Abans de la pandèmia de la COVID-19 l’Hospital Comarcal d’Inca només disposava de quatre llits d’UCI. Actualment i de manera provisional en disposa de sis, més dos de flotants. Després de les obres, la Unitat de Crítics nova tindrà més llits, més espai i sobretot més seguretat per als professionals i per als pacients.

El nou Servei d’Urgències disposarà de 39 places, set butaques i sis llocs d’Unitat d’Estada Curta (UEC). Ara mateix el Servei d’Urgències de l’Hospital Comarcal d’Inca disposa de trenta-dues places i es comparteixen les urgències pediàtriques amb les d’adults, sense circuits diferenciats. Amb l’ampliació prevista, l’àrea d’Urgències es dividirà. La zona actual serà únicament per a adults, mentre que les urgències pediàtriques s’atendran en l’actual mòdul de Rehabilitació. També es trauran els llits d’UCI que actualment estan integrats a l’àrea d’Urgències.

El projecte també inclou la construcció d’un nou edifici per al Servei de Rehabilitació, de 590 metres quadrats útils, enfront dels 300 actuals. La funcionalitat s’actualitzarà i s’adaptaran els espais a les noves necessitats.

Per tot això, aquest projecte, que canviarà el funcionament de l’Hospital Comarcal d’Inca, té els objectius de donar la cobertura idònia als pacients del sector sanitari i de complir la cartera de serveis aprovada amb totes les garanties. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt