Ara llegint
Arranquen a Marratxí els cursos del SOIB de comunicació i de ceràmica

Arranquen a Marratxí els cursos del SOIB de comunicació i de ceràmica

Arranquen a Marratxí els cursos del SOIB de comunicació i de ceràmica

L’Ajuntament de Marratxí ha donat avui la benvinguda als deu alumnes participants en la primera edició del projecte mixt “Marratxí Comunicació i Màrqueting”, així com als deu estudiants de la segona edició del projecte “Marratxí Ceràmica”. Aquests programes, integrats en el marc del Programa SOIB JOVE Formació i Ocupació, ofereixen una oportunitat de creixement personal i professional, proporcionant formació de nivell III i nivell I, respectivament.

La regidora de Formació i Treball, Carlota Ariza, ha manifestat la importància d’aquests projectes per al desenvolupament local, afirmant que “els estudiants de ceràmica tindran l’oportunitat d’immersir-se en la rica tradició artesanal del municipi, mentre que els alumnes de comunicació aportaran frescor i idees innovadores per a col·laborar directament amb l’Ajuntament”.

D’altra banda, la regidora de Cultura i Ceràmica, Carmen Cañellas, ha exaltat la segona edició del taller de ceràmica com a instrument fonamental per preservar i revitalitzar una part integral de l’heritatge local. “Marratxí és una terra rica en artesania ceràmica i aquest programa proporciona una oportunitat única als joves de connectar-se amb aquesta tradició i assegurar-ne la continuïtat”, ha afegit.

Cada grup està compost per deu membres que realitzaran la seva formació teòrica en el centre de formació Balanguera. Els estudiants de ceràmica portaran a terme el treball pràctic a l’edifici de s’Escorxador, mentre que els estudiants de comunicació i màrqueting desenvoluparan les seves habilitats a sa Deixalleria.

Els participants en ambdós projectes signaran un contracte de formació en alternança amb l’Ajuntament de Marratxí, que tindrà una durada des del 15 de març de 2024 fins al 14 de febrer de 2025. Al finalitzar el programa, els estudiants menors de 30 anys rebran el certificat de professionalitat corresponent a la seva àrea d’estudi.

Tant el projecte de comunicació com el de ceràmica reben finançament del SOIB, amb la col·laboració del SEPE i, potencialment, amb cofinançament del Fons Social Europeu.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt