Ara llegint
Consternació i dol a sa Pobla per l’assassinat d’una dona de 28 anys embarassada i el seu fill de 7

Consternació i dol a sa Pobla per l’assassinat d’una dona de 28 anys embarassada i el seu fill de 7

Consternació i dol a sa Pobla. Guarda Ouchene, de 28 anys, i el seu fill Mohamed, de 7, perdien ahir la vida possiblement a mans del seu marit i pare, Alí H., que més tard confessava a la policia la seva acció. Guarda estava embarassada de quatre mesos.

Sa Pobla rebia ahir aquest dur cop mentre de nombrosos punts de les Illes Balears, i també d’arreu del país, arribaven mostres de condol i suport a familiars i veïnats. Els fets varen ocórrer en el domicili familiar del carrer de Santa Catalina Thomàs, lloc on durant tota la jornada d’ahir es va convertir en espai de plor, desesperació, ràbia i indignació.

Mentre van apareixent dades sobre tot el que ha envoltat el doble assassinat, sobre les circumstàncies de la relació familiar, sobre la biografia de l’assassí confés, l’Ajuntament de sa Pobla emetia ahir un missatge de condemna d’aquest terrible fet i convocava per avui dimarts una concentració a les 12 del migdia davant les Cases de la Vila per donar la màxima solidaritat possible als familiars i amistats de les víctimes.

“És important recalcar que aquest Ajuntament té un compromís acèrrim i unànime per la lluita contra les violències masclistes, el que implica una obligada implicació institucional i social per abolir aquesta xacra que ens fa dèbils com a persones i ens fa dèbils com a societat”, assenyalava el missatge institucional municipal.

“És un repte implicar-nos i denunciar qualsevol indici d’aquest problema estructural d’una comunitat com la nostra, en la qual hi destaquen els valors de la igualtat, la inclusió social i la humilitat. Treballem-ho conjuntament, no volem cap vida menys, no volem cap futur menys, no volem més violències”, deien des d’una institució implicada per acabar amb aquesta xacra.

I és que malgrat aquesta sigui la primera dona que a les Illes Balears mor enguany a mans de la seva parella o exparella, ja són 40 les morts que cal lamentar per aquesta causa quan l’any 2003 es va posar en marxa un recompte oficial per saber quina és la magnitud de la violència masclista al nostre país.

La dona assassinada es converteix en la víctima número 1.088 a tot l’Estat des de l’any 2003 i el seu fill, menor d’edat, també es considera víctima de violències masclistes.

El Govern de les Illes Balears va anunciar ahir es personarà com a acusació particular en aquest cas, ja que així ho fa en tots els casos de mort o lesions greus de caire masclista des de l’any 2008.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt