Ara llegint
El Consell de Mallorca aprova per unanimitat una declaració contra el parc fotovoltaic d’AENA a Son Bonet

El Consell de Mallorca aprova per unanimitat una declaració contra el parc fotovoltaic d’AENA a Son Bonet

El Consell de Mallorca ha aprovat avui per unanimitat una declaració institucional contra la implantació d’un parc fotovoltaic a Son Bonet.

A l’escrit, consensuat amb tots els partits polítics, afirmen que “l’impacte que produirà aquest parc a Son Bonet és més que considerable”. També manifesten que “no és la zona més adequada per instal·lar un parc fotovoltaic al municipi”, ja que entenen que es podrien cercar altres més adients, “que no vagin en contra dels interessos d’una part dels ciutadans de Marratxí”, ja que a aquesta zona hi hauria d’haver una zona verda, amb arbres i jardins.

D’altra banda, s’ha deixat clara la defensa de la institució a la posada en marxa de mesures que permetin lluitar contra el canvi climàtic i afrontar la transició energètica, però sense crear perjudicis als veïnats. En aquest sentit el Consell de Mallorca insta AENA a cercar alternatives.

Precisament el batle de Marratxí, Miquel Cabot, i el primer tinent de batle, Joan Francesc Canyelles, es varen reunir dimarts passat a Madrid amb el president i conseller delegat d’AENA, Maurici Lucena, per exposar-li el rebuig al parc fotovoltaic de 32.000 plaques solars que AENA planeja a un solar de la seva propietat al Pla de na Tesa, una reunió a la que també ha assistit el senador del PSIB-PSOE, Cosme Bonet.

El projecte d’AENA ha generat l’oposició unànime de tots els grups municipals i dels veïnats de Marratxí que han constituït la plataforma ‘Pulmó Verd’ en contra de la ubicació del projecte.

En acabar la reunió, el batle de Marratxí, Miquel Cabot, va agrair la bona predisposició d’AENA i que els hagin rebut ràpidament. “Hem expressat el desacord que compartim amb els veïnats respecte a la ubicació del parc, ens han escoltat atentament i ens han mostrat sensibilitat a la nostra reclamació, però ens han comunicat que no volen renunciar al projecte”.

No obstant això, el batle ha explicat que AENA s’ha compromès a fer una nova proposta “dins les seves possibilitats tècniques que no condicioni la viabilitat del seu projecte. Ara l’Ajuntament esperarà aquesta nova proposta i valorarà si compleix amb les reivindicacions que hem exposat avui”

El parc fotovoltaic ocuparà gairebé 20 hectàrees i comptarà amb una inversió de 13,4 milions d’euros. El solar on AENA vol instal·lar és propietat del gestor aeroportuari, però gràcies a un acord verbal amb l’Ajuntament els veïnats del Pla de na Tesa i del Pont d’Inca el fan servir com a zona verda o d’esbarjo des de fa quaranta anys. Una concessió que AENA va fer al municipi en contrapartida al renou i a la contaminació que pateixen els veïnats de Son Bonet.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt