Ara llegint
Els camps de futbol de Marratxí passen a ser espais lliures de fum

Els camps de futbol de Marratxí passen a ser espais lliures de fum

Els camps de futbol de Marratxí passen a ser espais lliures de fum

L’Ajuntament de Marratxí i l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) han signat avui un conveni segons el qual els camps de futbol municipals d’aquest municipi seran a partir d’ara espais sense fum. Es col·locaran quatre senyals pentagonals verds amb el hashtag “#RespiroLliure en aquest espai” a cadascun dels camps municipals de Marratxí, a més d’una lona.

A la signatura del conveni i la presentació hi han acudit el regidor d’Esports, Juan Antonio Estarellas i la regidora de Salut, Elvira García, que ha signat el conveni en nom del batle, Jaume Llompart.

“Els camps de futbol són llocs on es gaudeix de l’esport, i el tabac i l’esport no solen anar de la mà.Tot allò que sigui ajudar a conscienciar, i a prevenir malalties tan terribles com el càncer, a l’Ajuntament de Marratxí ens tindran al seu costat. Estem convençuts que els veïns col·laboraran i respectaran els espais sense fum”, ha declarat la regidora. 

Per part de l’Associació Espanyola Contra el Càncer hi ha acudit el vicepresident de l’associació a les Balears, Jaime Bellido, qui ha volgut agrair a l’Ajuntament de Marratxí “el seu compromís en la lluita contra el càncer i el seu suport a la campanya de prevenció Respiro Libre, sensibilitzant tots els seus veïns i especialment els més joves de la importància de desnormalitzar el consum de tabac als espais públics. Precisament un dels objectius estratègics de l’Associació és aconseguir la primera generació lliure de fum el 2030 i accions com aquesta ens ajuden enormement”.

L’Ajuntament de Marratxí col·laborarà en la difusió de la campanya de prevenció de l’Associació Espanyola Contra el Càncer per visibilitzar la condició d’espais sense fum de les instal·lacions a més de difondre els missatges de prevenció de l’AECC als següents espais: 

– El camp de futbol Cata Coll, de Son Caulelles a Pòrtol, en col·laboració amb els clubs Sporting Sant Marçal i Pòrtol C.F. 

– El camp de futbol Can Gaspar, al Pla de na Tesa, en col·laboració amb el club U.D. Pla de na Tesa. 

-El camp de futbol Sa Cabana, a Sa Cabana, en col·laboració amb els clubs Athlètic Marratxí, Deportivo Marratxí i ATC Es Lliceu. 

Per la seva banda, l’Associació Espanyola Contra el Càncer es compromet a facilitar recursos i eines destinats a senyalitzar que aquestes instal·lacions són “espais sense fum”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt