Ara llegint
Gabriel Pieras analitza la història d’Inca al segle XVIII en dos volums

Gabriel Pieras analitza la història d’Inca al segle XVIII en dos volums

El cronista oficial d’Inca, Gabriel Pieras Salom, ha presentat el seu nou llibre «Inca en el segle XVII» (volums I i II), editat per Lleonard Muntaner Editor. De nou, l’escriptor dedica una  obra a la seva ciutat i explica part de la història de la capital del Raiguer. Aquest llibre, en concret, està dedicat al segle XVII. 

«Durant tota la seva trajectòria, Gabriel Pieras ha realitzat una tasca molt important per descobrir i mostrar-nos la història d’Inca. Som molts els que desconeixíem el nostre passat i el de la nostra ciutat, i ho hem anat fent gràcies a ell i als trossets de la nostra història que ha anat compartint en les seves obres.», destaca el batle d’Inca, Virgilio Moreno. 

Per la seva part, la regidora de Cultura, assenyala que «En Gabriel Pieras entén aquesta obra com un deure amb qui ens va fer camí al passat, per tal d’arrelar aquest camí amb el qual les futures generacions d’inquers i inqueres hauran de seguir fent, entenent millor el món des d’allò petit i local per a poder copsar allò més gran i universal.»

«Inca en el segle XVII» és un recull dels estims o cadastres d’aquella època, les audicions de comptes i els consells de la Universitat, entre altres documents, a través dels quals el cronista oficial de la ciutat d’Inca ens mostra com era la vida quotidiana de la gent d’Inca durant el segle XVII. D’aquesta manera, Gabriel Pieras ens dóna a conèixer la situació econòmica i social dels inquers i les inqueres a través dels valors dels béns, els oficis dels propietaris, els pagaments o la composició civil, entre altres detalls molt interessats. 

L’acte de presentació del llibre es va celebrar en el Casal de Cultura d’Inca i va comptar amb la participació del batle d’Inca, Virgilio Moreno; la regidora de Cultura, Alice Weber;  el doctor en història i prologuista, Alexandre Reus; i l’editora Maria Muntaner. 

Fires d’Inca 2021

De forma paral·lela, s’ha inaugurat l’exposició de les obres de la 31a Trobada de Pintors i Pintores d’Inca. La mostra, instal·lada en el Claustre de Sant Domingo, es pot visitar aquest cap de setmana. 

Ambdós esdeveniments s’han dut a terme en el marc de les Fires d’Inca. Aquest cap de setmana la capital del Raiguer celebra la Fira de la terra amb tot un complet programa d’activitats per a tots els públics. Un dels plats forts d’aquesta primera fira, És la X Trobada de Cossos d’Emergències, que enguany inclou un memorial a Juan Cifuentes. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt