Ara llegint
Inca, contra les pixarades de ca a les façanes de les cases

Inca, contra les pixarades de ca a les façanes de les cases

Inca, contra les pixarades de ca a les façanes de les cases

L’Ajuntament d’Inca ha posat en marxa una nova acció per lluitar contra la presència d’orina de ca en les façanes dels edificis, especialment dels establiments comercials. Aquesta iniciativa s’emmarca en la campanya de conscienciació impulsada pel consistori de la capital del Raiguer per promoure el civisme i la corresponsabilitat per mantenir el municipi net entre tota la ciutadania.

“Seguim donant passes per intentar mantenir la nostra ciutat neta i en bones condicions. Per això, és imprescindible la implicació de tots i totes. Per l’incivisme d’unes poques persones tots hem de patir males olors, brutor… Per tant, hem de seguir treballant i desenvolupant campanyes de sensibilització», explica la regidora de Serveis, María del Carmen Oses. 

Per la seva part, el regidor de Promoció de la Ciutat, Miguel Ángel Cortés destaca que «els pipis de cans s’han convertit en un problema, especialment per als establiments comercials i els propietaris dia rere dia es troben la seva façana plena d’orina i han de fer un sobreesforç per mantenir-la neta i en bones condicions». 

Així doncs, sota el lema «Aquí no. El pipí em destrueix» es pretén sensibilitzar a les persones que tenen mascotes perquè mantenguin nets els carrers i contribueixen a preservar l’entorn urbà. El material està especialment dissenyat per col·locar a les façanes dels edificis i evitar així que els cans pixin en aquests espais. 

En aquest cas, la campanya està especialment dirigida als establiments de la ciutat. Per aquest motiu, l’Ajuntament d’Inca compta, una vegada més, amb el suport de l’Associació de Comerciants i Restauradors d’Inca i Activa’t Inca Associació empresarial, les quals repartiran entre els seus associats les ferratines per tal que les col·loquin als seus locals. 

En aquest sentit, cal destacar que durant els darrers mesos ja s’han col·locat per tot el municipi, banderoles a les faroles que informen de les sancions per no recollir les llosques, els excrements de les mascotes, els fems, o per trepitjar els parterres, entre altres, per seguir lluitant contra l’incivisme.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt