Ara llegint
Inca destinarà 1 milió d’euros a la millora de les instal·lacions esportives

Inca destinarà 1 milió d’euros a la millora de les instal·lacions esportives

Inca destinarà 1 milió d'euros a la millora de les instal·lacions esportives

L’Ajuntament d’Inca ha anunciat un pla d’inversions en matèria esportiva per a l’any 2024, destinant aproximadament 1 milió d’euros a la millora de les instal·lacions municipals. Les accions previstes tenen com a objectiu principal adaptar i modernitzar els espais públics dedicats a l’activitat esportiva, responent a les necessitats actuals i les demandes de la ciutadania.

Segons el batle d’Inca, Virgilio Moreno, aquestes actuacions són “totalment necessàries per mantenir unes infraestructures de qualitat en òptimes condicions i, alhora, actualitzar els espais i optimitzar els recursos”.

El Palau Municipal d’Esport, una de les instal·lacions més emblemàtiques, rebrà una inversió de més de 500.000 euros. Aquesta partida es destinarà a la reparació i restauració del paviment de tarima de fusta de la pista, incloent el polit i l’envernissat del nou paviment. A més, es marcaran dues pistes de joc per a bàsquet i futbol sala-handbol. Altres millores abasten la reforma del lucernari central, l’ampliació i millora de la il·luminació de la pista central amb nous projectors LED i la construcció d’una pèrgola exterior de 254 m2. Aquesta última incorporarà plaques solars per millorar l’eficiència energètica de l’edifici.

Pel que fa al pavelló de Sa Creu, es desenvoluparà un projecte d’obres per substituir el paviment sintètic actual per un paviment de cautxú esportiu de 8 mil·límetres. Aquesta acció inclourà el repintat de les línies dels camps de joc i la instal·lació d’una nova equipació, com porteries, bancs de reserves i una taula per als anotadors. El marcador actual també serà reemplaçat per un marcador electrònic de 150 x 100 centímetres, especialment dissenyat per a instal·lacions esportives mitjanes i petites.

Paral·lelament, es realitzaran millores al poliesportiu La Salle, amb la substitució de plaques de pladur per plaques de major resistència i la instal·lació de panells de protecció especials d’escuma reforçada.

Un dels projectes més destacats és la reconversió de l’antiga fàbrica de Mumper en un nou espai esportiu municipal. Aquesta iniciativa permetrà al Club Arthemis Inca disposar de noves instal·lacions per desenvolupar les seves activitats en condicions òptimes.

Per culminar aquesta aposta per la modernització, durant el 2024, l’Ajuntament d’Inca posarà en marxa tràmits per a l’adjudicació de contractes per a importants projectes. Aquests inclouen la reforma integral de les piscines municipals Catalina Corró, la construcció de tres pistes de pàdel, la creació d’una pista poliesportiva semicoberta al poliesportiu municipal Mateu Cañellas i la instal·lació d’una coberta presocràtica i climatització del vas i l’espai interior de la piscina municipal del mateix poliesportiu.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt