Ara llegint
Inca es suma al Dia Mundial de la Salut Mental amb un mural d’Antonio Fernández-Coca

Inca es suma al Dia Mundial de la Salut Mental amb un mural d’Antonio Fernández-Coca

L’Ajuntament d’Inca ha presentat avui el mural «Mar d’Inca» creat per l’il·lustrador Antonio Fernández-Coca, amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental. L’obra pictòrica es realitzarà dia 7 de novembre, durant la Fira d’Època i de l’Art. Per dur a terme aquest projecte, Fernández-Coca comptarà amb la col·laboració dels usuaris de 3 Salut Mental.

Amb aquest mural, l’il·lustrador crearà un mar de color en el centre de l’illa de Mallorca, a on naveguen la posidònia i els seus habitants. «D’aquesta manera, volem conscienciar sobre la importància de respectar i cuidar el medi ambient, especialment el mar; així com sensibilitzar sobre la importància de protegir la posidònia per garantir la supervivència de la qualitat de vida al Mediterrani.», assenyala Fernández-Coca. 

La pintura es realitzarà en el poliesportiu municipal de Sa Creu per part d’un equip participatiu, durant la celebració de la 3a  Fira d’Època i de l’Art, que enguany és el 7 de novembre. Per tant, participaran d’aquest project artístic liderat per Fernández-Coca els usuaris i familiars de 3 Salut Mental. 

«Amb aquesta iniciativa volem contribuir a donar més visibilitat social al col·lectiu de persones diagnosticades amb un trastorn mental greu i potenciar la seva implicació en el desenvolupament d’aquest mural que omplirà de color un espai, a on fins ara ha predominat el gris», explica el batle d’Inca, Virgilio Moreno. 

3 Salut Mental és l’aliança de Gira-Sol, Es Garrover i Estel de Llevant, tres entitats socials sense ànim de lucre amb un paper cabdal i una trajectòria consolidada en l’atenció a persones amb un trastorn de salut mental sempre en col·laboració amb les famílies i amb un equip de professionals molt qualificat. Així doncs, 3 Salut Mental treballa des de la transparència, la innovació i la cooperació en pro de la dignitat de les persones amb trastorn mental. 

Antonio Fernández-Coca és un il·lustrador amb una gran trajectòria professional. Combina la seva tasca artística amb la docència i és professor i doctor en la Universitat de les Illes Balears, així com conferenciant i escriptor. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt