Ara llegint
Inca estrena el nou baixador del tren, situat prop del Camp del Constància i de l’Hospital Comarcal

Inca estrena el nou baixador del tren, situat prop del Camp del Constància i de l’Hospital Comarcal

Inca estrena el nou baixador del tren, situat prop del Camp del Constància i de l'Hospital Comarcal

El nou baixador de tren denominat Constància/Hospital d’Inca, de la xarxa de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), ha entrat avui en funcionament i tots els serveis amb destinació i origen a sa Pobla i Manacor hi fan parada.

L’objectiu de la nova infraestructura, situada devora del camp del CE Constància d’Inca i que s’afegeix a l’estació d’Inca ja existent, és apropar el servei ferroviari als usuaris i personal de l’Hospital Comarcal d’Inca, així com dels centres esportius i d’altres serveis d’aquesta zona, i facilitar l’accés al tren als veïns d’Inca que resideixen a les àrees més properes.

La nova infraestructura, que es va començar a construir a finals de l’any passat, està ubicada entre les instal·lacions esportives del CE Constància i La Salle, i disposa de dues andanes, de 85 metres de longitud i quatre d’amplària, cobertes amb una marquesina de protecció, un pas entre andanes accessible i cobert, un aparcament exterior amb 26 places per a cotxes —dues de les quals reservades per a persones amb mobilitat reduïda— i cinc per a motocicletes i un espai interior d’estacionament per a bicicletes. El pressupost d’adjudicació de les obres de construcció del baixador ha estat de 2,37 milions d’euros, sense IVA.

Així mateix, el nou baixador està ubicat devora de l’estació d’enllaç de bus Inca-Llevant, la qual connecta amb diversos municipis i també facilitarà l’arribada dels usuaris del tren a l’Hospital Comarcal d’Inca. D’aquesta manera s’afavoreix la intermodalitat i l’usuari pot combinar tren i bus en els seus trajectes en transport públic.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt