Ara llegint
Inca executa obres d’eliminació de barreres arquitectòniques a la via pública

Inca executa obres d’eliminació de barreres arquitectòniques a la via pública

Inca executa obres d'eliminació de barreres arquitectòniques a la via pública

En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, el batle d’Inca, Virgilio Moreno, la regidora de Seguretat Ciutadana i Trànsit, Antoni Triguero, i Carlos Martín han visitat les obres que s’estan desenvolupant a la zona de l’avinguda de Lluc i l’avinguda d’Antoni Maura per millorar l’accessibilitat. La finalitat d’aquesta comprovació era garantir el correcte desenvolupament del projecte i assegurar-se in situ que s’eliminen totes les barreres arquitectòniques, així com estava previst, i s’afavoreix la mobilitat.

«Des de l’Ajuntament, hem posat en marxa diferents projectes a artèries principals de la nostra ciutat i algunes de les vies més transitades amb l’objectiu de potenciar els encreuaments per a vianants i millorar l’accessibilitat, especialment per a persones amb discapacitat sensorial o de mobilitat», explica Moreno.

Per la seva banda, Triguero assenyala que «per a nosaltres és molt important poder veure de primera mà com avancen les obres i fer-ho acompanyats d’en Carlos ens ajuda a certificar l’accessibilitat i refermar que es compleix amb l’objectiu establert en matèria de mobilitat, alhora que detectam pròximes actuacions».

Així doncs, el consistori de la capital del Raiguer actualment desenvolupa un projecte d’obres amb l’objecte d’eliminar les barreres arquitectòniques de tres importants i transitats carrers de la ciutat per facilitar la mobilitat dels vianants i, especialment, d’aquelles persones amb mobilitat reduïda. D’aquesta manera, s’estan adaptant els passos per als vianants existents, d’acord amb el Reglament de supressió de barreres arquitectòniques vigents. D’altra banda, es realitzen també nous passos per als vianants a les voreres perimetrals amb el sistema d’orelles per als transeünts, que evitaran que els vehicles obstaculitzin les interseccions i facilitaran la visió. A més a més, s’amplien els espais per als vianants a les cantonades, tot afavorint escenaris de trobada i d’espera.

En concret, aquesta iniciativa «Inca, ciutat accessible» va ser el segon projecte més votat en la primera campanya dels pressuposts participatius, impulsada durant 2022. D’aquesta manera, la proposta d’eliminar les barreres arquitectòniques i millorar la mobilitat a l’avinguda de Lluc, l’avinguda Antoni Maura i el carrer de Joan Alcover va rebre un total de 1.938 punts.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt