Ara llegint
Inca instal·la controladors de CO2 per monitorar la qualitat d’aire a la ciutat

Inca instal·la controladors de CO2 per monitorar la qualitat d’aire a la ciutat

Inca instal·la controladors de CO2 per monitorar la qualitat d'aire a la ciutat

L’Ajuntament d’Inca ha donat un nou impuls a la seva política ambiental amb la instal·lació de dos controladors de CO₂ que permeten mesurar i monitorar la qualitat de l’aire a la capital del Raiguer. Els dispositius, que funcionen amb energia solar, són capaços de detectar diversos elements contaminants i condicions ambientals que afecten la salut i el benestar de la població.

Els controladors de qualitat de l’aire estan equipats amb una gamma de sensors que ofereixen informació exhaustiva sobre els nivells de diòxid de nitrogen (NO2), ozó (O3), monòxid de carboni (CO), diòxid de sofre (SO2) i diòxid de carboni (CO₂), així com de partícules en suspensió (PM1, PM2.5 i PM10). A més, també mesuren la temperatura, la humitat, la pressió atmosfèrica i el nivell de soroll ambiental.

Aquesta informació és accessible en temps real a través d’una plataforma web que permet consultar les dades històriques i actuals, així com rebre alertes en cas de superar els llindars establerts per la legislació vigent. D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Inca podrà monitorar de manera permanent l’estat de l’aire del municipi, contribuint així al benestar i la consciència ambiental de la comunitat.

La regidora de Medi Ambient, Helena Cayetano, ha assenyalat que «amb la instal·lació de controladors de CO₂ donam un pas endavant en la nostra aposta per la sostenibilitat i la millora contínua de la qualitat de vida en la ciutat. Aquests dispositius ens permeten conèixer amb precisió els factors que influeixen en la qualitat de l’aire i prendre mesures per a reduir la contaminació i protegir la salut dels nostres ciutadans i el medi ambient».

Per la seva banda, el batle d’Inca, Virgilio Moreno, ha destacat que «aquesta és una iniciativa pionera a les Illes Balears que demostra el nostre compromís amb el desenvolupament sostenible i la innovació tecnològica. Les dades obtingudes ens facilitaran la presa de decisions informades per a preservar la qualitat de l’aire, que és un dret fonamental i un repte global».

L’empresa R3recymed SL ha estat la guanyadora de la licitació per a la instal·lació dels dispositius, i serà també l’encarregada del manteniment dels controladors de qualitat de l’aire. Aquesta empresa, amb seu a Inca, té una àmplia experiència en el sector de la gestió de residus i el reciclatge, i ha desenvolupat projectes innovadors en matèria de medi ambient i energia.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt