Ara llegint
Inca posa en marxa un projecte pioner per dotar la ciutat de punts de recàrrega de cotxes elèctrics

Inca posa en marxa un projecte pioner per dotar la ciutat de punts de recàrrega de cotxes elèctrics

Inca posa en marxa un projecte pioner per dotar la ciutat de punts de recàrrega de cotxes elèctrics

L’Ajuntament d’Inca ha posat en marxa un pioner projecte a les Illes Balears per impulsar una xarxa de punts de recàrrega de vehicles elèctrics d’ús públic. Per això, el consistori de la capital del Raiguer ha tret un concurs per a la instal·lació, manteniment i explotació d’una infraestructura pública d’estacions de recàrrega de vehicles elèctrics a béns de domini i ús públic local. 

D’aquesta manera, l’Ajuntament cedirà espais municipals per a la instal·lació i posada en marxa de fins a 22 punts de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics per a màxim 44 places. «Feim una passa més per a impulsar la mobilitat sostenible i ampliar els serveis a la ciutadania. Per tant, el nostre objectiu és donar resposta a les necessitats dels inquers i inqueres, així com aconseguir crear una òptima xarxa de punts de recàrrega que es gestioni de manera eficient», assenyala el batle d’Inca, Virgilio Moreno. 

En concret, el concurs contempla la instal·lació d’un mínim de 7 nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics, així com la gestió i manteniment dels punts de recàrrega existent. Els nous punts de recàrrega hauran de ser de càrrega ràpida i permetre la recàrrega simultània de dos vehicles.  En els punts de recàrrega existent, l’adjudicatari del contracte haurà de sol·licitar un comptador exclusiu per al punt de recàrrega, executant totes les obres civils, instal·lació elèctrica i documentació necessària per a la correcta alta del subministrament. 

Els nous punts s’ubicaran en el Palau Municipal d’Esports, aparcament del camp del Constància, piscines municipals, plaça de la Mediterrània, parc municipal de Sant Joan de Déu, parc de les Illes Balears, plaça de la Font Vella i el polígon d’Inca. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt