Ara llegint
Inca posa en marxa un servei d’informació per ajudar la gent gran a combatre la bretxa digital

Inca posa en marxa un servei d’informació per ajudar la gent gran a combatre la bretxa digital

El Punt d’Informació Únic (PIU) de l’Ajuntament d’Inca amplia els seus serveis i ara també donarà suport a la gent gran en la realització de tràmits i gestions, segons han informat avui des de l’Ajuntament d’aquesta localitat. Així mateix, des del PIU també s’assessorarà, informarà i acompanyarà a la gent gran del municipi en el seu dia a dia, per ajudar-los a fer front a aquelles dificultats que suposa la bretxa digital. 

Actualment, les administracions estan experimentant un procés de modernització i digitalització que està orientat a persones que dominin les noves tecnologies i molt sovint es pot deixar enrere a les persones d’edat avançada. Per aquest motiu,  el consistori de la capital del Raiguer ha posat en marxa aquest nou servei, el qual neix amb la finalitat de contribuir a eliminar les barreres entre els inquers i inqueres i l’administració electrònica i ajudar-los a vèncer els obstacles tecnològics o evitar llargues cues. 

«El nostre objectiu és facilitar el dia a dia de la gent gran i oferir-los la informació i l’ajuda que necessitin per millorar la seva qualitat de vida i exercir els seus drets», explica la regidora de Serveis Socials i Gent Gran, Maria Antònia Pons. 

Per tant, totes aquelles persones grans que precisen suport per desenvolupar qualcun dels tràmits o gestions per accedir a recursos, serveis o ajudes, poden dirigir-se des d’avui mateix al Punt d’Informació Únic d’Inca.

El PIU va néixer en el marc de la crisi sociosanitària produïda per la COVID-19, quan l’Ajuntament d’Inca va decidir posar en marxa un servei que actuàs com a punt unificat d’informació relacionada amb mesures i ajudes destinades a particulars, famílies i empreses iniciades com a resposta progressiva a les noves demandes socials i econòmiques de la població. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt