Ara llegint
Inca presenta el programa del cicle de música INCLÀSSIC

Inca presenta el programa del cicle de música INCLÀSSIC

Inca presenta el programa del cicle de música INCLÀSSIC

L’Ajuntament d’Inca ha posat en marxa una nova edició del cicle de música clàssica INCLÀSSIC, que es desenvoluparà durant el mes de juny en el Claustre de Sant Domingo de la capital del Raiguer. «Un any més, tornam a apostar per la diversitat d’estils i repertoris, per donar visibilitat als músics locals i per la difusió del patrimoni musical a tota la ciutadania, de manera gratuïta i educativa», explica la regidora de Cultura, Alice Weber. 

Enguany, com a novetat, el festival INCLÀSSIC començarà dia 7 de juny amb una audició comentada sobre la 9a simfonia de Beethoven en el Claustre de Sant Domingo a les 20 hores. Aquesta activitat estarà dirigida per Pere Estelrich i Massutí -llicenciat en matemàtiques i màster en periodisme i comunicació, és melòman i estudiós de la música-, que guiarà als assistents a través de l’audició explicant curiositats i anècdotes sobre l’obra. Estelrich ajudarà a desxifrar també el complex llenguatge musical d’un dels compositors més icònics de la història de la música.

Després, dia 8 de juny, se celebrarà el primer concert del cicle a càrrec de Sol Negre, la formació liderada per Ferran Pisà, dedicada a l’estudi, interpretació i difusió de la música antiga. Aquesta actuació posa la lupa sobre el contingut de dos manuscrits del XVII que pertanyen a famílies de la noblesa mallorquina: els Brondo i els Puigdorfila-Morlà. Aquests documents informen sobre quina era la música preferida per a l’entreteniment d’aquella època.

Ensemble Tramuntana

La segona setmana, 15 de juny, INCLÀSSIC continua amb un repertori poc habitual, l’Octet op. 20 de Mendelssohn, interpretat per l’Ensemble Tramuntana, dirigit per Barry Sargent.  Aquesta obra, que va revolucionar el repertori de cambra en el seu moment, és una peça capaç de connectar amb tot tipus de públic, sigui experimentat o no. A més, es completarà el concert amb  algunes peces de Bach i Mozart. Aquest concert és una coproducció amb l’11a edició del Festival Nits clàssiques de la Tramuntana,

Dia 22 de juny l’Orfeó l’Harpa d’Inca, agrupació centenària liderada per Margalida Aguiló i amb uns trenta cantaires, oferirà un concert de música coral contemporània. 

El festival es tancarà dia 29 de juny amb una de les veus més destacades del panorama illenc i que ja s’ha consolidat professionalment fora del nostre territori: el tenor Antoni Lliteres, acompanyat damunt l’escenari pel pianista Alejandro Calafat. El programa serà un homenatge a Puccini i a Tosti, compositors que enguany celebren els seus aniversaris.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt