Ara llegint
Inca tendrà un punt de recollida de biomassa vegetal gràcies a un acord amb Garden Hotels

Inca tendrà un punt de recollida de biomassa vegetal gràcies a un acord amb Garden Hotels

L’Ajuntament d’Inca i l’empresa Garden Hotels han signat avui un innovador acord per dur a terme conjuntament un punt de recollida i tractament de biomassa vegetal en el municipi, amb la finalitat de potenciar la recollida de residus orgànics. L’acte de signatura del conveni ha estat presidit pel batle d’Inca, Virgilio  Moreno, i el conseller delegat de Garden Hotels, Gabriel Llobera. 

«D’aquesta manera, volem potenciar la implicació i la participació col·lectiva de la ciutadania per tal de fomentar una bona gestió dels residus i millorar els índexs de recollida selectiva a Inca», explica el batle d’Inca, Virgilio Moreno. 

Per la seva part, Llobera assenyala que «la signatura de l’acord és un impuls per a l’estratègia d’economia circular del grup que és un model a Mallorca i a més involucra a tots els ciutadans. Som l’única companyia hotelera nacional i internacional que compta amb el certificat AENOR d’economia circular la qual cosa incrementa la garantia i benefici d’aquest acord de col·laboració.»

El conveni estableix que l’empresa inquera Garden Hotels disposa d’un solar al polígon per desenvolupar un projecte d’economia circular de compostatge, el qual posa a disposició de l’Ajuntament per posar en marxa una àrea d’aportació habilitada per a la recollida de poda i tractament de biomassa vegetal. Així doncs, a partir de setembre, la ciutadania inquera disposarà d’una zona per fer aportacions vegetals, tant de restes de poda, gespa, fulles i restes d’hort, així com de restes de plantes crasses o de la família de les palmàcies (fasser, garballó, cactus, etc.). D’altra banda, es dona així  solució als agricultors i serveis forestals, que són grans generadors de poda, ja que recentment ha sortit una llei que prohibeix la crema de poda, i també es dona solució a la problemàtica de la poda de palmera, que actualment s’ha d’incinerar amb el que això suposa econòmicament per als municipis.

D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Inca crearà una nova àrea d’aportació vigilada amb un punt de recollida i tractament de biomassa vegetal en una parcel·la dins de sòl rústic, ben connectada a la xarxa viària i molt propera a una sortida de l’autopista Palma-Alcúdia. Per tant, aquesta actuació resultarà molt beneficiosa i permetrà als ciutadans i les ciutadanes separar les restes vegetals grans i aportar-les per tal de poder fer compostatge. El tractament de les restes de poda suposarà un important estalvi, tant per als particulars com per a l’Ajuntament.

«Això ens permet donar un millor servei als residents en matèria de recollida i tractament de residus, fomentant una recollida selectiva més sostenible i amb la que millorarem el compliment de les competències en recollida de residus», destaca Moreno. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt