Ara llegint
La cooperativa Pagesa d’Inca recupera la subhasta ramadera després de 2 anys suspesa

La cooperativa Pagesa d’Inca recupera la subhasta ramadera després de 2 anys suspesa

La cooperativa Pagesa d’Inca ha celebrat aquest cap de setmana la Fira i la subhasta ramadera a la plaça de toros després de 2 anys sense celebrar-se. La subhasta va ser anul·lada en 2020 per la COVID i l’any passat per les mesures imposades per les autoritats sanitàries després dels casos de llengua blava. A aquesta cinquena edició de la subhasta hi ha hagut una bona participació, segons Andreu Truyol vicepresident de la cooperativa Pagesa d’Inca “es va vendre el 60% dels 80 animals exposats. Tots ells de races autòctones o millorants amb l’objectiu d’incentivar l’adquisició de bestiar i millors exemplars de Mallorca”.

Truyol ha explicat que “aquesta fira va néixer amb l’objectiu que els ramaders poguessin subhastar el seu bestiar, així com adquirir races autòctones. Aquest cap de setmana seran presents races com les ovella vermella mallorquina, ovella blanca mallorquina, Lacaune o mascle de carn i Dorper. La cooperativa Oviaragón també portarà mascles i femelles aragoneses.”

La Fira Ramadera d’Inca se celebra des de 2016 i la d’enguany ha estat la seva quarta edició. María Francisca Parets, directora gerent de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears  explica que “el principal objectiu que té aquesta quarta edició de la fira és la millora de les explotacions amb races càrniques i elevar així la seva qualitat. A més, es vol professionalitzar el sector oví de les Illes Balears, sobretot a Mallorca on el cens és major. Es pretén portar sementals millorants i que els qui treballen amb races autòctones portin els millors exemplars per a poder portar-los per tota l’illa. Volem que el sector ramader estigui més prop de la societat, així com millorar el sector ramader oví a través de la subhasta ramadera d’Inca.”

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt