Ara llegint
La gent gran de Marratxí rep informació sobre com evitar robatoris i estafes

La gent gran de Marratxí rep informació sobre com evitar robatoris i estafes

La gent gran de Marratxí rep informació sobre com evitar robatoris i estafes

La Policia Local de Marratxí ha posat en marxa aquesta setmana un cicle de xerrades a les associacions de gent gran del municipi perquè estiguin correctament informats en matèria de prevenció davant possibles robatoris, estafes i seguretat viària, entre d’altres.

Segons la regidora de Gent Gran, Antònia Coll, “Marratxí és pioner en impartir xerrades d’aquest tipus”, passant per cadascuna de les associacions de persones majors del municipi. Davant la creixent de demanda d’informació per part dels usuaris i la diversificació d’estafes als majors, les regidories de Gent Gran i Seguretat Ciutadana juntament amb la Policia Local han posat en marxa un calendari que abasta tot el mes d’abril, del 2 al 30, on les policies Malén Tugores i Carmen Rivera donaran consells als membres de les associacions en els seus locals. La primera va tenir lloc ahir dimarts, a l’Associació de Persones Majors Es Siurell, amb la visita del batle, Jaume Llompart.

Entre els consells davant estafes, les policies recorden als més grans que no han d’obrir la porta a desconeguts, sobretot si no han demanat amb antelació una revisió de butà, antenes o instal·lació elèctrica. Segons els agents, els estafadors es fan passar per tècnics o persones que fan enquestes i aprofiten la confiança dels majors, per accedir a l’habitatge.

També alerten de les estafes telefòniques, on demanen dades personals com el número de compte bancari o el PIN de la targeta. Quan la seguretat a la via pública, entre els consells destacats es troben el de no signar documents al carrer, no deixar el DNI o altres dades personals i anar acompanyats a treure doblers, a més de tenir cura de les bosses o carteres. La Policia Local també vol conscienciar de nous perills a l’hora de com circular pel carrer, com els vehicles elèctrics, que fan menys renou, i els patins elèctrics, que circulen molt de pressa i han estat motiu d’accidents.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt