Ara llegint
L’endoteràpia, la lluita de Marratxí contra la processionària del pi

L’endoteràpia, la lluita de Marratxí contra la processionària del pi

L'endoteràpia, la lluita de Marratxí contra la processionària del pi

L’Ajuntament de Marratxí ha donat per finalitzada la campanya de tractament preventiu contra la processionària del pi, una acció coordinada per l’Àrea de Medi Ambient per reduir l’impacte d’aquesta plaga en els pinars i zones urbanes del municipi. Durant els mesos de setembre i octubre, coincidint amb el període de naixement de les erugues, s’han aplicat dues tècniques principals: l’endoteràpia vegetal i el tractament biològic mitjançant un canó nebulitzador.

El regidor de Medi Ambient i Agricultura, Manuel Martínez, ha destacat que l’estratègia adoptada cerca l’equilibri entre l’eficàcia en el control de la plaga i la protecció mediambiental. “Hem incrementat l’ús de l’endoteràpia, una tècnica administrada directament al tronc dels pins, que minimitza l’ús de químics, evita la contaminació i redueix els riscos per a persones i animals”, ha explicat Martínez. Aquesta tècnica, tant preventiva com curativa, s’ha aplicat en zones urbanes com Es Pont d’Inca Nou, Sa Cabaneta o Pòrtol.

Paral·lelament, el tractament biològic amb canó nebulitzador s’ha utilitzat per cobrir àmplies pinedes i zones de pins a localitats com Es Garrovers, Pla de Na Tesa i Son Daviu. Aquesta combinació ha permès arribar a més espais i reforçar la lluita contra la plaga, amb una atenció especial a les àrees freqüentades pels ciutadans.

A més de les accions de l’Ajuntament, l’empresa pública Marratxí XXI ha complementat la campanya amb intervencions específiques en zones enjardinades.

La campanya, part d’un pla continu de gestió sostenible d’àrees verdes, continuarà avaluant els seus resultats per introduir millores tècniques en futures edicions. L’objectiu és garantir un control efectiu de la processionària alhora que es preserva la seguretat i la salut dels espais naturals i urbans del municipi.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt