Ara llegint
Les obres de reforma de la plaça Mallorca d’Inca acabaran el mes de maig

Les obres de reforma de la plaça Mallorca d’Inca acabaran el mes de maig

Les obres de reforma i millora de la plaça Mallorca d’Inca avancen a molt bon ritme i d’acord amb els terminis d’execució previstos. Es preveu que el projecte estigui ja finalitzat a finals del mes de maig en unes obres que suposaran una inversió de 2,2 milions d’euros, dels quals 500.000 euros són aportats pel Consorci de la Borsa d’Allotjament Turístics.

Amb aquesta reforma, l’Ajuntament d’Inca pretén reconfigurar el conjunt en un espai públic molt més interrelacionat i integrat amb l’entorn. El projecte augmenta la relació entre els diferents nivells convertint el mur existent en unes grades. A més, s’esmenaran també totes les deficiències que tenia aquesta plaça amb la millora del paviment, la impermeabilització i l’eliminació de les lluernes que suposaven els canvis de cota.

«Aquest és un dels projectes més emblemàtics d’aquesta legislatura, tot i això no tenim pressa per inaugurar-lo. El nostre principal objectiu és que els resultats siguin òptims i es resolguin satisfactòriament totes les deficiències que tenia aquesta plaça», assenyala el batle d’Inca, Virgilio Moreno. 

D’aquesta manera, durant la fase final de les obres queden pendents només treballs d’instal·lació a l’aparcament i col·locació de vegetació i mobiliari urbà a la plaça. “El propòsit és aconseguir una plaça agradable i integrada dins l’entorn, que hi hagi activitat i que veïns i visitants la puguin gaudir”, comenta el regidor d’Urbanisme, Andreu Caballero. 

Així mateix, actualment s’estan duent a terme també tasques de renovació de la dotació de tots els serveis. A més a més, durant aquests dos darrers mesos, s’han de realitzar  tasques d’asfaltatge als carrers perimetrals i es renovarà la pavimentació de la zona. 

En aquest sentit, recordar que des del passat més de febrer es va prohibir el trànsit pel carrer Barco, a causa de les obres de reforma i millora de la plaça Mallorca. Aquesta actuació va suposar canvis importants de circulació que ha afectat al trànsit rodat. Entre altres actuacions, s’han canviat les conduccions d’aigües residuals i s’han realitzat també millores de modernització de la xarxa d’aigua potable. 

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt