Ara llegint
Marratxí demana al Consell un carril bici i un passeig per a vianants per accedir a Pòrtol

Marratxí demana al Consell un carril bici i un passeig per a vianants per accedir a Pòrtol

Marratxí demana al Consell un carril bici i un passeig per a vianants per accedir a Pòrtol

El batle de Marratxí, Jaume Llompart, ha enviat una carta al conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, Fernando Rubio, en la qual li sol·licita la construcció d’una via segura i saludable que discorregués paral·lela a la Ma-3010, la carretera que uneix Santa María del Camí i Pòrtol. “Són molts els veïnats de tots dos municipis que diàriament transiten a peu o amb bicicleta aquesta carretera i la demanda d’adequar l’espai ha estat plantejada en varies ocasions pel nostre consistoris”, exposa el batle en la seva carta.

“La creació d’un carril bici i un passeig per als vianants ajudaria a augmentar la xarxa de vies segures i saludables de Mallorca i es convertiria en una ruta de referència per als veïns de Marratxí i Santa Maria del Camí” continua argumentant Llompart en la seva carta.

Es tracta d’una de les actuacions de les quals es va tractar en la reunió del passat 5 de novembre entre el batle marratxiner al costat de tècnics de l’àrea d’Urbanisme del Consistori i els seus homòlegs de la institució insular. L’ampliació de la Carretera Vella de Bunyola, una actuació prioritària per a l’equip de govern, la construcció d’una via verda en el desviament del torrent de la conca que recull l’aigua de la comuna de Bunyola al seu pas per Son Ramonell, paral·lel a la finca de Son Macià, i la necessitat d’obrir una sortida directa a l’autopista d’Inca des del Polígon de Marratxí en direcció a Palma, actuació necessària per a evitar el trànsit continu de camions per les urbanitzacions de Es Caülls i Es Figueral , van ser unes altres de les actuacions sol·licitades.

L’enviament formal de la carta sol·licitant el passeig entre Pòrtol i Santa María és una passa més cap a la consecució de l’obra, per a la qual també des del Consell de Mallorca es va mostrar molt bona disposició, segons el balte de Marratxí.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt