Ara llegint
Marratxí invertirà 1’7 milions d’euros en eliminar fuites d’aigua a la xarxa de Sant Marçal

Marratxí invertirà 1’7 milions d’euros en eliminar fuites d’aigua a la xarxa de Sant Marçal

Marratxí invertirà 1'7 milions d'euros en eliminar fuites d'aigua a la xarxa de Sant Marçal

La substitució i millora de la xarxa d’aigua potable de la urbanització de Sant Marçal, al terme de Marratxí, va començar el mes de juny de 2022 i  consisteix en la substitució de la xarxa de distribució, des del dipòsit de capçalera fins a les claus d’escomesa de cada subministrament. Aquestes millores permetran que els habitatges de la urbanització deixin de tenir incidències en el subministrament i en la pressió de l’aigua potable, segons han detallat des del consistori.

Aquesta renovació ha estat necessària, segons han indicat des de l’Ajuntament, perquè des de l’any 2006 la concessionària va detectar un nombre anormal de fuites d’aigua a la urbanització de Sant Marçal, que es va construir a finals dels anys 90.

Després que l’Ajuntament fes una auditoria de la xarxa, va decidir fer front a aquestes obres de millora de manera subsidiària ja que, com va quedar acreditat per sentència judicial, la concessionària és la responsable del manteniment d’aquesta xarxa.

La instal·lació de la nova xarxa de distribució d’aigua potable té un cost previst d’1,7 milions d’euros, uns doblers que es finançaran gràcies al romanent de tresoreria de l’Ajuntament de Marratxí.

Aquesta nova xarxa donarà servei a 542 habitatges, a l’institut, un edifici municipal, un centre esportiu, a les zones enjardinades de la urbanització i als equipaments comercials de la urbanització.

Per tal que tots aquests comptadors tenguin una pressió adequada, el projecte preveu la divisió de la xarxa en 3 sectors:

– Sector 1, que són els carrers que queden a una cota més baixa. És la franja de la urbanització compresa entre els carrers Formiguer i Antoni Amengual-Gerrer.

– Sector 2, que són els carrers que tenen una cota intermèdia. És la franja compresa entre els carrers Antoni Amengual, Pere Romà – rector i la zona de ponent del carrer Mestre Lluc Mesquida.

– Sector 3, format pels vials amb cotes més altes. Aquest sector està limitat pels carrers Antoni Ramis, Mestre Lluc Mesquida, Joan Binimelis i carrer Casa del Poble.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt