Ara llegint
Miquel Pieras, nou cronista oficial de la ciutat d’Inca

Miquel Pieras, nou cronista oficial de la ciutat d’Inca

Miquel Pieras, nou cronista oficial de la ciutat d’Inca

El ple de l’Ajuntament d’Inca ha aprovat per unanimitat el nomenament de Miquel Pieras Villalonga com a Cronista Oficial de la Ciutat. D’aquesta manera, l’inquer agafa el testimoni del seu pare Biel Pieras, després que ell manifestà la seva voluntat de cessar per decisió pròpia del càrrec.

«La figura del Cronista Oficial d’Inca és de cabdal importància per al nostre municipi. Estam convençuts que Miquel Pieras desenvoluparà aquest càrrec de manera excepcional i continuarà amb el fructífer llegat dels dos cronistes anteriors. La seva consolidada trajectòria l’avala», destaca el batle d’Inca, Virgilio Moreno. 

Així doncs, el 31 de gener, l’Ajuntament d’Inca va incoar expedient per al nomenament de cronista oficial de la ciutat d’Inca, d’acord amb l’article 3 del Reglament municipal regulador de la figura de cronista oficial de la ciutat d’Inca. Miquel Pieras resultà l’únic candidat, una vegada finalitzat el termini de presentació de candidatures. 

La documentació aportada per Pieras, els seus mèrits i la seva tasca d’estudi, investigació i difusió de la història i de temes relacionats amb la ciutat d’Inca avalen favorablement la seva candidatura, així com s’exposa en l’informe elaborat per l’àrea de Cultura. Miquel Pieras Villalonga, llicenciat en Geografia i Història, és professor d’ensenyament secundari i formador per al Centre de Professors d’Inca. Ha dut a terme una important tasca d’investigació històrica i difusió del passat i la cultura mallorquina, sobretot del municipi d’Inca; disposant al seu currículum de nombroses publicacions de llibres i col·laboracions en revistes. 

D’altra banda, Pieras col·labora activament amb l’Ajuntament, així com amb l’Associació Filatèlica d’Inca. També és soci i col·laborador d’altres entitats vinculades a l’àmbit de la cultura, alhora que ha estat pregoner del Dijous Bo i de Setmana Santa i ha estat distingit amb diversos premis. 

Com a Cronista Oficial de la Ciutat d’Inca, Miquel Pieras haurà d’apropar a tots els ciutadans i ciutadanes els coneixements i valors històrics, socials, culturals, artístics, lingüístics, paisatgístics que conformen el patrimoni d’Inca i, així, enfortir la consciència de poble. A més, el Cronista Oficial ha d’actualitzar el llegat històric inquer des d’una visió global i present al servei del tothom, així com s’estableix en el reglament. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt