Ara llegint
Premi per al nou carril bici de Lloseta en la Setmana Espanyola de la Mobilitat Sostenible

Premi per al nou carril bici de Lloseta en la Setmana Espanyola de la Mobilitat Sostenible

El departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca ha estat seleccionat com a guanyador del Premi Setmana Espanyola de la Mobilitat Sostenible 2020, en la categoria d’Organitzacions, Institucions i Empreses, pel nou carril bici de Lloseta.

El Jurat dels guardons ha destacat el foment dels desplaçaments en bicicleta a l’illa promogut pel Consell de Mallorca, i, en particular, el compromís de fer segurs aquests tipus d’itineraris, mitjançant la separació física entre els carrils bici i els carrils de circulació de vehicles a motor. També destaca la consonància d’aquesta mesura amb el tema principal de la campanya SEM 2019: desplaçaments segurs a peu i en bicicleta

L’anunci oficial dels guanyadors i la cerimònia d’entrega dels premis es durà a terme durant la Setmana Europea de la Mobilitat 2021, que se celebrarà del 16 al 22 de setembre. El conseller insular de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha expressat la seva satisfacció per aquest reconeixement “que consolida les nostres polítiques encaminades a afavorir una mobilitat més segura per als vianants i el foment de l’ús de la bicicleta com a alternativa als vehicles motoritzats”.

Feia cinc anys que cap administració pública rebia el premi en aquesta categoria que reforça les pràctiques de mobilitat sostenible executades pel departament de Mobilitat i Infraestructures, que complementa tots els seus projectes de carreteres amb l’execució d’una senda per a vianants i vehicles no motoritzats. 

La direcció insular de Mobilitat, que depèn d’aquesta àrea, havia presentat com a candidats al premi el carril cívic executat a la variant d’Algaida, a més del de Lloseta.

El passeig es va inaugurar el passat mes de juny. Es tracta d’un vial completament segregat dels carrils per a vehicles motoritzats amb barreres de fusta per garantir la seguretat de les persones usuàries. Fa 5.000 metres de llarg i 2, 5 metres d’ample i connecta els municipis de Lloseta amb Binissalem. 

La seva execució es va completar amb la plantació de 68 unitats d’arbres per donar ombra a alguns dels trams. A més, es va modificar el traçat per integrar altra vegetació que ja es trobava ja a la zona i es va adequar a un antic pou àrab ja existent respectant aquest element patrimonial.

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt