Ara llegint
Andratx implantarà la recollida de fems porta a porta a partir de 2025

Andratx implantarà la recollida de fems porta a porta a partir de 2025

L’Ajuntament d’Andratx ha iniciat el procés de licitació del nou contracte de gestió de residus i neteja viària, que tindrà una durada de vuit anys i un pressupost de 4,9 milions d’euros. El nou servei preveu la implantació de la recollida de residus porta a porta en la major part del municipi, així com la renovació dels vehicles i el personal.

El nou contracte, que es preveu que entri en vigor a principis de l’any 2025, té com a objectiu millorar la qualitat i l’eficiència del servei de neteja, així com fomentar el reciclatge i la sostenibilitat ambiental. Per això, s’ha optat per la recollida de residus porta a porta, un sistema que permet una major separació i aprofitament dels materials, així com una reducció de la contaminació visual i olfativa que generen els contenidors en la via pública.

La recollida de residus porta a porta es durà a terme en gairebé tot el municipi, excepte en les zones rústiques i el centre del Port d’Andratx, on es mantindran les bateries de contenidors, però amb un control per videovigilància per evitar els abocaments incontrolats. Els veïns i veïnes rebran unes galledes de diferents colors per dipositar els seus residus, que seran recollits en uns dies i horaris establerts.

El nou contracte inclou també la recollida i eliminació de podes i voluminosos, que es mantindrà com fins ara, i la contractació d’una empresa de supervisió i control de l’empresa adjudicatària, que s’encarregarà de verificar el compliment dels requisits i els estàndards de qualitat. A més, s’incrementarà la freqüència de recollida en els comerços i restaurants, i s’adquiriran nous vehicles de neteja i recollida, més moderns i eficients.

La batlessa d’Andratx, Estefanía Gonzalvo, ha destacat que el nou contracte és el resultat d’un treball intens i participatiu, que ha comptat amb l’assessorament d’experts i la implicació dels agents socials i econòmics del municipi. “Volem que Andratx sigui un municipi més net, més verd i més respectuós amb el medi ambient, i per això apostem per la recollida de residus porta a porta, que és un sistema que ha demostrat la seva eficàcia en altres municipis”, ha afirmat.

La batlessa ha afegit que el nou contracte no serà una realitat fins a d’aquí a un any, però que l’Ajuntament continuarà treballant dia a dia per millorar el servei de neteja actual, i que iniciarà una campanya d’informació i sensibilització ciutadana per preparar la transició cap al nou model. “Volem que els veïns i veïnes d’Andratx siguin els protagonistes d’aquest canvi, i que ens ajudin a fer d’Andratx un municipi que guanyi en qualitat de vida”, ha conclòs.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt