Ara llegint
Calvià compensarà els veïnats que participin en la recollida selectiva de residus orgànics

Calvià compensarà els veïnats que participin en la recollida selectiva de residus orgànics

L’empresa pública Calvià 2000 és l’encarregada de gestionar, al llarg d’aquest mes de juliol, la implantació de la recollida selectiva de residus orgànics amb la instal·lació de contenidors que s’aniran ubicant, de forma progressiva, a tot el municipi, excepte en els nuclis tradicionals de Calvià i es Capdellà, on ja es realitza la recollida selectiva porta a porta des de fa un any.

La recollida es farà mitjançant la implantació del denominat cinquè contenidor marró tancat que requerirà l’ús d’una targeta per la seva obertura. Aquests dipòsits s’instal·len al carrer devora a les bateries de contenidors que ja hi ha al municipi.

La recollida selectiva de matèria orgànica requereix que el material sigui dipositat lliure de residus impropis que puguin dificultar el tractament posterior, per això només tindran accés al contenidor les persones que estiguin realment interessades en dur a terme aquesta separació de residus i s’hagin informat en els punts d’entrega del material.

La instal·lació dels contenidors començarà a la zona de Son Caliu, on se n’hi ubicaran 27, i seguirà, en aquesta primera fase, a Son Ferrer i Galatzó.

Aquesta setmana ja s’instal·larà a Son Caliu, els dies 22, 23 i 24, el punt d’informació on, a més d’explicar el mecanisme i resoldre dubtes, s’entregarà material: un poal airejat de 10 litres, un paquet de bosses compostables de 15 unitats i la targeta identificativa per obrir el contenidor. Prèviament, s’envia una carta als domicilis per informar de la iniciativa.

El tinent de batle i president de Calvià 2000, Marcos Pecos, explica que l’ús del contenidor, que s’obre amb una targeta associada al domicili, permetrà aplicar en un futur una compensació per als veïns que participin en la recollida dels residus orgànics. Per això, i per l’impacte que tindrà en el medi ambient, els anima a apuntar-se a la recollida selectiva.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt