Ara llegint
Delegació de Govern sol·licita reforços per a l’Operació Estiu de cara a evitar actituds de contagi

Delegació de Govern sol·licita reforços per a l’Operació Estiu de cara a evitar actituds de contagi

A la reunió de la Junta Local de Seguretat d’avui dematí a l’Ajuntament de Calvià s’ha conclòs que la coordinació entre la Policia Local i la Guàrdia Civil és imprescindible per atendre la població flotant, turistes i treballadors, que acudirà a Calvià a l’inici de la temporada turística quan encara la pandèmia no estarà extingida. En aquest sentit des de Delegació de Govern ja han sol·licitat reforços per a l’Operació Estiu.

En paral·lel, es reobrirà l’oficina del Servei d’Atenció al Turista Estranger a Punta Balena (Magaluf), local cedit a la Guàrdia Civil. A més a més, es renova l’acord per poder comptar amb servei de traducció en llengua alemanya i anglesa.

Amb la previsió d’arribada de turistes en temps de pandèmia, la coordinació entre Guàrdia Civil i Policia Local de Calvià és fonamental, tant a terra com a la costa per evitar les Party Boats. En aquesta línia fa feina el consistori calvianer, que ha demanat especial col·laboració del Servei Marítim de la Guàrdia Civil i de la direcció general d’Emergències del Govern de les Illes Balears.

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha destacat que “la nostra policia i la Guàrdia Civil estaran preparats i coordinats perquè Calvià continuï sent una destinació turística segura. Aquí estarem vigilants amb l’acompliment de la normativa contra el turisme d’excessos”.

Per a la delegada del Govern, Aina Calvo “és d’una importància vital coordinar tots els efectius per garantir que la recuperació de l’activitat turística -i per tant de l’economia- es produeixi de manera segura. S’ha de reconèixer la gran feina conjunta de la Guàrdia Civil, la Policia Local i el personal de la inspecció per complir aquest objectiu”.

A més a més, per això, es recuperaran les patrulles mixtes internacionals entre els efectius de la Benemèrita i agents de policia de França, Alemanya o Itàlia. Per part de Policia Local, a partir de dia primer de maig, s’incrementaran els operatius destinats a les platges.

La temporada estiuenca de 2021 s’espera atípica quant a l’afluència de turistes i en comparació a les prepandèmiques. Si es compara l’any passat amb 2019, l’incompliment de la normativa municipal va descendir en un 80%, en un 60% el nombre de detinguts, en un 50% les multes per estacionaments indeguts i d’un 30% va ser el descens dels requeriments a la Policia Local de Calvià per part de la ciutadania. Per la seva banda, des de Guàrdia Civil han informat que la criminalitat el 2020 a Calvià va minvar en un 25%.

En aquest darrer any des de Policia Local de Calvià s’ha fet feina especialment en vigilar l’acompliment de la normativa COVID-19 per dissuadir els residents i visitants de comportaments que puguin expandir el virus. De fet, en un any des de Policia Local de Calvià s’han aixecat 4.300 actes administratives derivades de l’incompliment de les normes per frenar l’expansió del Coronavirus.

Aquestes dades s’han exposat avui matí a la reunió de la Junta Local de Seguretat a Calvià, que s’ha dut a terme amb la presència d’alguns membres a la sala de plens de l’Ajuntament i altres per videoconferència. La Junta ha comptat amb la participació del batle del municipi, Alfonso Rodríguez; la delegada del Govern a les Illes Balears, Aina Calvo; el director general d’Emergències del Govern balear, Jaume Barceló; la tinent de batle, Nati Francés; el Coronel Cap de la Guàrdia Civil a les Balears, Alejandro Hernández; i el cap de la Policia Local, Paco Darder; juntament amb altres comandaments dels cossos de seguretat.

Expedients sancionadors

D’altra banda, avui s’ha anunciat a la Junta que l’Ajuntament de Calvià serà el primer de Mallorca en assumir la tramitació d’expedients sancionadors relacionats amb el decret d’excessos que detecta la Policia Local de Calvià. L’objectiu és agilitar la tramitació de denúncies i que les sancions arribin abans als infractors, un fet que s’ha demostrat dissuassiu davant possibles futurs incompliments. Aquests tràmits encara es duen a terme des del Govern de les Illes Balears fins que deleguin aquestes funcions al consistori calvianer.

Videovigilància, intel·ligència artificial i drons

Un dels punts exposats a la reunió de la Junta és la renovació per part de la Policia Local de Calvià de la videovigilància en el municipi, especialment a les zones de Peguera, Santa Ponça i Magaluf. Per aquest motiu, Policia Local es coordina amb Delegació de Govern per implantar aquest sistema de seguretat mitjançant la Comissió de Videovigilància. Així també, Policia Local vol implantar un sistema de lectura automàtica de matrícules de vehicles que seria instal·lat a vies de molt de trànsit.

D’altra banda, s’està fent feina en la contractació d’un servei de videovigilància mitjançant drons des de l’àrea de Protecció Civil per controlar grans esdeveniments, platges o coordinar rescats a zones de muntanya.

Viogen

A més a més a la reunió d’avui de la Junta Local de Seguretat s’han actualitzat diversos acords, entre ells la iniciativa ja consolidada sobre col·laboració en temes de lluita contra la Violència de Gènere por la qual els policies locals de l’Ajuntament de Calvià atenen i es fan càrrec del seguiment i seguretat de les dones del municipi que tenen un nivell de risc baix en relació amb les seves parelles o exparelles.

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt