Ara llegint
Denúncia a Bàlitx d’Enmig per intentar desviar la Ruta de la Pedra en Sec i allunyar-la de les cases

Denúncia a Bàlitx d’Enmig per intentar desviar la Ruta de la Pedra en Sec i allunyar-la de les cases

Els Agents de Medi Ambient del Govern Balear han denunciat la propietat de Bàlitx d’Enmig, ubicada a Sóller, per desviar sense autorització i canviar la senyalització d’un tram del sender d’ús públic que condueix fins a Sa Costera i Tuent i que forma part de la Ruta de la Pedra en Sec.

Aquesta acta de denúncia reitera la ja realitzada fa una dècada, quan la propietat d’aquesta finca va habilitar un camí alternatiu al ja existent per evitar que els senderistes passassin ben al costat de les cases de possessió, que actualment es troben immerses en un procés de rehabilitació.

Aleshores es varen entaular converses entre la propietat i l’Ajuntament de Sóller de cara a l’habilitació d’aquest nou camí, però mai no es va arribar a un acord.

Fa pocs dies, segons han constatat els Agents de Medi Ambient, la propietat ha instal·lat dos panells indicatius en els punts on existeixen les bifurcacions. El primer es troba a pocs metres d’entrar a la finca des de Bàlitx d’Amunt, i adverteix que tant el camí per als vehicles com el camí empedrat es troben tallats una mica més endavant, i condueix els senderistes pel nou camí, que consta d’un tram habilitat per a la circulació de vehicles i un tram exclusivament peatonal, al final d’aquest segment.

El segon panell indicatiu es troba més enllà de les cases, ja sortint cap a Bàlitx d’Avall, al final del sender alternatiu esmentat, i conté exactament la mateixa informació.

Les cases de Bàlitx d’Enmig, amb el camí antic que transcorre pel seu costat.

Precisament aquest nou sender es troba senyalitzat, al seu origen, al final i en algun punt intermig, amb pals de fusta idèntics als que utilitza el Consell de Mallorca per orientar els excursionistes que circulen per la Ruta de la Pedra en Sec que travessa la Serra de Tramuntana.

En qualsevol cas, tant el pas pel camí per a vehicles, com el trànsit per l’antic sender empedrat que transcorre pel costat de les cases, no tenen el pas tallat malgrat els advertiments dels cartells. Això vol dir que no s’ha col·locat cap barrera que dificulti el pas, ni que existeixi un impediment físic en el camí antic.

De fet, són nombrosos els excursionistes que fan més cas als mapes distribuïts, per exemple, des del Consell de Mallorca i continuen transitant pel camí de tota la vida en comptes d’utilitzar el nou camí que allunya els visitants de les cases de possessió.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt