Ara llegint
El Consell cancel·la les reserves als sis refugis de la Ruta de Pedra en Sec

El Consell cancel·la les reserves als sis refugis de la Ruta de Pedra en Sec

El Consell de Mallorca ha cancel·lat les reserves dels sis refugis de muntanya que es troben al llar de la Ruta de Pedra en Sec que travessa la Serra de Tramuntana i no admetrà la possibilitat de pernoctar-hi. Els refugis es mantendran oberts perquè els excursionistes podran fer-hi parada, però només a l’exterior, i acolliran possibles senderistes amb la funció de protecció civil per a emergències.

El departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca ha informat avui d’aquesta mesura, que es suma a les que es prenen per aturar l’evolució de la pandèmia i protegir tant el personal dels refugis com els seus usuaris.

El nombre de places cancel·lades és de 92. La mesura es mantendrà activa durant els propers 15 dies. Passat aquest temps es valorarà de nou la situació i s’avaluarà la possibilitat de reobrir les instal·lacions.

Un total de 6.858 persones es varen allotjar en els refugis del Consell de Mallorca durant l’any que ara ha acabat, amb una baixada molt important pel que fa a les pernoctacions respecte del 2019, quan 32.144 persones feren ús de les instal·lacions.

Els refugis varen estar tancats durant tot l’estat d’alarma i els mesos d’estiu. Seguint la normativa establerta, a partir de l’1 de setembre la restricció en la capacitat dels refugis va ser del 50% i a partir del 15 de desembre la restricció va augmentar al 30% de les places totals dels refugis.

Les dades reflecteixen un any molt complicat pel que fa al senderisme i a les activitats de muntanya i l’any 2021 comença igual o pitjor. Els refugis, tancats quasi mig any, s’han hagut d’adaptar a les mesures derivades de la crisi generada per la covid-19.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt