Ara llegint
Els nous responsables del Consell Escolar han pres possessió dels seus càrrecs

Els nous responsables del Consell Escolar han pres possessió dels seus càrrecs

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha participat aquest dilluns migdia en l’acte de presa de possessió de la nova presidenta i del nou vicepresident del Consell Escolar de les Illes Balears (CEIB). En l’acte, al qual també ha assistit el conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, s’han nomenat Josefa Costa nova presidenta del CEIB i Bernat Alemany nou vicepresident. Substitueixen en el càrrec a Pere Carrió i a Joana Maria Mas, respectivament.

Armengol ha agraït a Josefa Costa i a Bernat Alemany que hagin acceptat els seus nous càrrecs la primera vegada que el CEIB ha pogut elegir la seva presidència. En aquest sentit, ha assegurat que Costa és «una dona amb una gran empenta per reivindicar l’educació equitativa i inclusiva a les nostres Illes» i que coincideix que el CEIB ha de ser un espai de diàleg i ha de ser escoltat per les administracions. D’altra banda, també ha agraït a Alemany «que aporti la seva experiència com a gran referent en termes educatius i històrics a les Illes Balears».

Abans, Armengol també ha volgut dedicar unes paraules a Pere Carrió i Joana Maria Mas per la seva etapa al capdavant del CEIB: «Han fet una tasca de normalització, d’obrir-se al diàleg i de poder tornar a fer feina conjunta. Això que pareix tan obvi havia estat anul·lat, però ho varen retornar figures com en Pere i na Joana Maria, així com tots els que han conformat aquesta manera de fer feina des del diàleg i la participació».

Armengol també ha volgut agrair a tota la comunitat educativa el seu esforç i capacitat d’adaptació durant aquest darrer any i mig davant la terrible pandèmia de la COVID-19, ara que és a punt de començar el nou curs: «Han estat un mirall per a tota la societat. S’ha mostrat que l’escola és un espai segur gràcies al seu esforç».

El Consell Escolar de les Illes Balears és el màxim òrgan consultiu en matèria d’ensenyament no universitari dins l’àmbit territorial de les Illes Balears i l’organisme superior de representació en aquesta matèria dels sectors implicats. Els drets i les responsabilitats que li són atribuïts es refereixen a aspectes globals relatius a l’àmbit de les Illes Balears, vinculats directament a la programació general de l’ensenyament no universitari i amb efectes sobre la totalitat del territori. La seva composició, en concordança amb les seves funcions, suposa una àmplia representació ponderada dels interessos socials i professionals de les Illes Balears en el camp de l’educació.

Els nous responsables del CEIB

Josefa Costa, nascuda a Eivissa, és graduada en Turisme, i tècnica d’Empreses i Activitats Turístiques per la UIB. Fa 25 anys que treballa en l’àmbit privat, en una assessoria legal, fiscal i comptable de la seva propietat. Des del 2013 és la presidenta de la Federació de Famílies d’Alumnes d’Eivissa. Com a representació d’aquesta, ha estat membre del CEIB, del CEIE i del Consell Municipal de Sant Josep. Com a representant de la COPA Balears, és membre de la Junta Directiva de la CEAPA, la confederació nacional d’associacions de famílies d’alumnes.

Bernat Alemany, nascut a Mallorca, té el títol de batxiller en Teologia i és llicenciat en Estudis Eclesiàstics per la Facultat de Teologia Santa Maria de Buenos Aires (Argentina). De 1994 a 1998 va ser professor de religió a diferents centres i el 2005 es convertí en director del Secretariat de Col·legis dels centres educatius Joaquim Rosselló (dels Missioners dels Sagrats Cors). De 2009 a 2017 va ser president d’Escola Catòlica de les Illes Balears i membre de la Junta Directiva Nacional d’Escoles Catòliques. A la vegada, va ser conseller en el CEIB i en el CEM, a més de membre del Consell Social de la Llengua Catalana. De 2010 a 2017 va formar part de les plataformes pel pacte educatiu a les Balears Cercle per a l’Educació i Illes per un Pacte.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt