Ara llegint
Es Capdellà estrena àrea de descans al Camí Vell de la finca de Galatzó

Es Capdellà estrena àrea de descans al Camí Vell de la finca de Galatzó

Es Capdellà estrena àrea de descans al Camí Vell de la finca de Galatzó

Els caminants que vagin a la finca pública de Galatzó pel Camí Vell, a devers 2’4 km des des Capdellà, tenen una àrea de descans nova d’uns 500 m² devora del camí. La zona ha estat equipada amb dues taules de pícnic i un banc, amb una inversió aproximada de 1.500 €. Amb aquesta àrea de descans nova, la finca Galatzó ja en té deu en els diferents itineraris: Berenador Ses Cases, Bosc de Sa Madona, Ranxo Carboners Ses Sínies, Font de Sa Comenta, Es Tramuntanal, S’Argolla, Ranxo Carboners Sa Vinya, Horts des Tarongers, Ses Planes i l’àrea del Camí Vell.

L’Ajuntament de Calvià duu a terme actuacions de millora en el tram de la variant B de la ruta de Pedra en Sec GR-221, a la finca pública de Galatzó. En aquesta recuperació hi ha col·laborat el personal de Formació Ocupacional de Forestals de l’Institut de Formació i Ocupació de Calvià (IFOC), els quals han fet la neteja forestal de la zona i han recuperat restes del conreu d’oliveres de la finca. També hi han participat treballadors del programa SOIB Reactiva de la finca.

Una altra de les millores ha estat la restauració de les parets de la ruta de Pedra en Sec. Des de la barrera a l’accés a la finca fins a la intersecció amb el camí principal de les cases de Galatzó, s’estan reconstruint les parets seques. Cal aquesta restauració pel valor etnològic i constructiu gran, reflex d’una societat i cultura transmesa al llarg de generacions. Ambés del seu valor estétic, és identificatiu de la Serra de Tramuntana i també és útil per a la seguretat dels excursionistes i visitants de la finca.

La inversió per a aquesta actuació és de devers 20.000 €, i s’espera comptar amb una subvenció del Consorci Serra Tramuntana Patrimoni Mundial, adreçada a ajuntaments de la Serra de Tramuntana per a la recuperació d’elements etnològics i arquitectònics amb valor patrimonial.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt