Ara llegint
Es desploma el teatre Defensora Sollerense, en ple procés de rehabilitació

Es desploma el teatre Defensora Sollerense, en ple procés de rehabilitació

Es desploma el teatre Defensora Sollerense, en ple procés de rehabilitació

A primera hora del dematí els veïnats del teatre de més de 130 anys d’antiguitat Defensora Sollerense s’han alertat a causa d’un gran soroll i un núvol de pols. I és que aquest immoble, cedit a l’Ajuntament de Sóller des de l’any 1997 s’ha ensorrat i, amb ell, se n’ha duit gran part d’un immoble veí. No s’han produït danys personals, però sí greus danys materials.

El teatre es trobava en un procés de rehabilitació que dura més de vint anys. La part superior d’una de les parets laterals del teatre ha col·lapsat per causes que encara no s’han pogut aclarir, però que possiblement tenguin a veure amb la caiguda recent d’una tempesta que va deixar al centre de Sóller 100 litres de precipitació, i amb una forta ventada que, dos dies abans, havia provocat nombrosos incidents a la localitat.

Aquesta paret s’ha desplomat sobre la casa veïnada i li ha provocat danys que han abastat totes les seves plantes, en enfonsar la seva teulada i els diferents sostres. Al seu interior aquests dies no hi havia ningú.

A la vegada, ha caigut la teulada del teatre Defensora Sollerense, que estava sostinguda per aquesta paret. Tota l’embigada i la teulada s’ha desplomat sobre la tribuna original del teatre i la platea. La zona de l’escenari s’ha salvat, així com també la façana de l’edifici, on sí que hi han aparegut crulls.

El batle de Sóller, Miquel Nadal, en roda de premsa, no s’ha atrevit a fer una valoració dels danys ni tampoc a exposar les possibles causes del col·lapse de l’estructura del teatre centenari. La coberta que s’ha desprès precisament fa una vintena d’anys que estava feta. Des de fa alguns anys, l’Ajuntament executava unes obres de rehabilitació que, ara mateix, estaven paralitzades.

El batle s’ha compromès a mantenir el calendari previst i a posar en marxa el teatre al llarg d’aquesta legislatura política malgrat l’entrebanc que suposarà haver de refer tot el projecte. En aquest moment s’estava acabant la segona fase de les tres en les que es va dividir el projecte.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt