Ara llegint
Escorca renova l’enllumenat a l’interior del túnel que connecta amb el torrent de Pareis

Escorca renova l’enllumenat a l’interior del túnel que connecta amb el torrent de Pareis

Escorca renova l'enllumenat a l'interior del túnel que connecta amb el torrent de Pareis

L’Ajuntament d’Escorca ha arrancat aquesta setmana unes obres de substitució i millora de l’enllumenat dels túnels peatonals que connecten el nucli de Sa Calobra amb el Torrent de Pareis. Per aquest motiu el trànsit a l’interior de les galeries es veurà interromput fins al mes de febrer i, per això, recomanen que durant l’execució dels treballs no es facin excursions al Torrent de Pareis davant la dificultat de poder-ne sortir cap a Sa Calobra.

El sistema d’il·luminació dels dos túnels es remodelarà en la seva totalitat. S’abastirà de l’electricitat que generen les plaques solars instal·lades sobre el centre de salut de Sa Calobra, els punts de llum seran del tipus LED i aniran col·locades en un lateral del túnel i no a ran de terra, com estan ara mateix.

Per aquest motiu serà necessària la perforació de regates dins la pedra, però des de l’Ajuntament d’Escorca asseguren que la instal·lació serà més segura i duradora, i menys exposada a la humitat.

Amb una trentena d’anys d’antiguitat, l’actual instal·lació lumínica presenta continus problemes i durant llargues temporades no funciona. Per aquest motiu i per contribuir a una menor despesa elèctrica, l’Ajuntament d’Escorca va acordar la renovació de tot el sistema i d’adaptar-lo a la modernitat.

El batle de la localitat, Antoni Solivellas, ha destacat que amb la nova instal·lació l’energia utilitzada serà en gran part renovable. Confia que durant l’estiu, gràcies a les bateries, els túnels estiguin il·luminats al 100% amb l’electricitat procedent de les plaques instal·lades prèviament a Sa Calobra i que, a l’hivern, sí que s’hagi de fer ús parcialment de l’energia de la xarxa. Recorda que els llums estan encesos les 24 hores del dia.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt