Ara llegint
Fornalutx tendrà una nova escola amb sis aules a Sa Rutlana que costarà 689.000 euros

Fornalutx tendrà una nova escola amb sis aules a Sa Rutlana que costarà 689.000 euros

La Conselleria d’Educació i Formació Professional, mitjançant la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres i l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC), ha lliurat avui per via telemàtica a l’Ajuntament de Fornalutx el projecte bàsic d’ampliació del centre escolar d’infantil i primària del municipi, a fi d’obtenir la corresponent llicència d’obres municipal. Aquest projecte compta amb un pressupost de 689.814 euros.

El projecte d’ampliació consisteix en la construcció d’un nou edifici de dues plantes a Sa Rutlana que dotarà el centre de sis noves aules. Substituirà el que hi ha actualment en servei.

Amb un pressupost de més de 689.000 euros i un termini d’execució de vuit mesos una vegada iniciades les obres, aquesta nova infraestructura donarà resposta a les necessitats educatives del municipi.

Aquesta actuació de reforma i ampliació del CEIP Fornalutx dotarà el centre d’un nou edifici de dues plantes (PB+1), que tindrà sis noves aules i una superfície construïda de 383 metres quadrats.

El projecte té previst la construcció del nou edifici de dues plantes a la zona ocupada actualment per l’aula unitària, fet que implica la demolició d’aquest edifici i dels vestuaris i aules de suport existents.

El nou edifici planteja un accés des del nivell on se situa actualment l’aula d’educació infantil i un segon accés a traves d’una passadís  des del carrer de Sa Rutlana, que a la vegada farà de porxo de l’accés de la planta baixa.

A més, es distribuirà en dues plantes i s’organitzarà respecte d’un eix central ocupat pel distribuïdor i els accessos, des del qual s’accedirà a les aules i la zona de serveis.

Cada planta disposarà de tres aules de grup, si bé les aules de planta baixa estaran separades per envans mòbils acústics  que permeten crear-ne una de sola polivalent amb una superfície total de 95,35 metres quadrats.

Una vegada lliurat el projecte a l’Ajuntament, la Conselleria queda a l’espera de la llicència urbanística per continuar els tràmits per a la construcció.

Aquest projecte és una de les obres previstes en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 per a totes les illes per respondre de manera ordenada i objectiva a les necessitats estructurals que presenten els centres educatius de les Illes Balears.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt