Ara llegint
Ibanat estabilitza l’incendi forestal del coll de sa Gramola en una jornada de calor i perill extrem

Ibanat estabilitza l’incendi forestal del coll de sa Gramola en una jornada de calor i perill extrem

L’incendi que des d’ahir horabaixa crema en el coll de sa Gramola, en el terme d’Andratx, s’ha donat per estabilitzat avui dematí a primera hora després de cremar 6’38 hectàrees de pinar en una zona ja afectada pel gran incendi de l’estiu de 2013.

Les flames varen avançar ahir horabaixa amb una gran rapidesa impulsades pel considerable vent que bufava a la zona, i també per la facilitat de propagació deguda a l’elevada temperatura.

Ibanat va destacar ahir horabaixa diverses brigades terrestres, així com mitjans aeris fins que tengueren possibilitat d’actuar, i durant la nit han continuat vigilant i treballant des de terra.

D’aquesta forma, a les 5’30 hores del dematí han aconseguit donar per estabilitzat un incendi que encara no es considera extingit, per la qual cosa durant la jornada d’avui continuarà el treball des de terra i des de l’aire. Es tracta d’un incendi de Nivell 1, la qual cosa significa que pot afectar habitatges de la zona.

De fet, la jornada dominical és d’alt risc pel que fa als incendis forestals. L’AEMET ha emès un avís groc per temperatures que es poden elevar fins els 37 graus centígrads a Mallorca i fins als 34 a Menorca i a Eivissa i Formentera. El vent bufarà suau de l’est i el sudest, i hi haurà núvols alts i pols en suspensió.

Tot això crea una situació de risc extrem d’incendis forestals a la zona central de l’illa de Mallorca i també a la part sud de la Serra de Tramuntana, on ara mateix encara crema l’incendi de sa Gramola. A Eivissa també hi ha un avís per risc alt d’incendis forestals.

Per això és necessari extremar les precaucions i, sota cap concepte, encendre foc a fora vila.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt