Ara llegint
Indignats Ma-10: “Trànsit s’oposa a arreglar el problema de les curses il·legals a la Tramuntana”

Indignats Ma-10: “Trànsit s’oposa a arreglar el problema de les curses il·legals a la Tramuntana”

Featured Video Play Icon

Un vídeo en el qual es recullen testimonis i imatges de la situació que viuen els veïnats de la carretera de la Serra de Tramuntana ha estat presentat per la plataforma Indignats Ma-10.  La projecció és va desenvolupar ahir migdia a les sales de l’Estudi General Lul·lià a Palma i es va repetir l’horabaixa a Sóller, en les dependències del MUCBO (Museu Balear de Ciències Naturals i Jardí Botànic).

Aquests actes suposen l’inici d’una campanya per intentar aturar d’una vegada per totes les conductes incíviques, perilloses i contra llei que s’esdevenen a les carreteres que travessen la Serra de Tramuntana. Simultàniament, s’ha engegat una recollida de firma en la plataforma CHANGE.ORG. S’anuncià la continuïtat de mobilitzacions i accions de protesta.

La filmació recull testimonis gràfics recollits i aportats pels veïnats, documentant avançaments en línia continua, excés de velocitat, invasions de carrils contraris, exhibicions de motocicletes anant sobre una roda, cotxes esportius derrapant a altes velocitats, accidents amb víctimes mortals… entre d’altres presumptes infraccions. Tot amb la banda sonora del so ensordidor dels motors a altes revolucions. Veïnats de Banyalbufar, Estellencs i Sóller, professionals de la conducció com xofers del TIB i usuaris habituals d’aquesta via donen testimoni del conjunt d’irregularitats descrivint les fetes amb les seves paraules.

“Ni l’ajuntament, ni el batle, ni el Consell, ni la Guardià Civil ni el Govern… ningú no fa res”, denuncia una veïnada de Banyalbufar que ha estat a punt de ser atropellada pels incívics. “Ni s’aturen als passos de vianants”. Un xofer del TIB que fa el servei de Sóller a Alcúdia expressa que es troba “moltes carreres de moto”, on els motoristes fiquen el cos dins el carril contrari. Tot acabant amb l’expressió que “és un lloc perillós”. Un tall recull una intervenció de mossèn Sebastià Taltavull, bisbe de Mallorca: “És perillós pensar que posar la mà al volant ens atorga una mena de poder que ens fa creure que som els únics a la carretera (…) i que podem fer el que volem. Hem de fer tot el possible per humanitzar el trànsit”.

Els portaveus de la plataforma varen demanar no ser identificats pels mitjans de comunicació. I és que han estat objecte de represàlies, assenyalaments i persecucions alguns integrants de l’agrupació.

En les respostes sobre l’actual situació manifestaren que “La DGT fa oposició a arreglar aquest problema. La Guardià Civil de Trànsit no autoritza els radars fixos. S’oposen a aquestes mesures”. En la seva opinió s’estan produint “delictes contra l’ordre públic, contra la seguretat viària, contra la salut pública i contra la propietat privada”. Manifestaren que fan un crit desesperat per tal de solucionar el problema, tot afirmant que no aturaran les seves accions. “Continuarem”. Són especialment crítics amb Francisca Ramis, directora general de Trànsit del govern de les Illes Balears, i amb Aina Calvo, delegada del Govern d’Espanya a les Illes Balears, amb el contundent missatge de “basta de falsedats i mentides”.

Demanen que la gent prengui consciència de la situació dramàtica d’aquest conjunt de la població mallorquina, signant la petició a CHANGE.ORG. També veient i difonent el document gràfic presentat. Recomanen també el documental “Circuit Tramuntana” elaborat per Alexandre Dioscòrides, disponible a la plataforma Youtube després de la seva emissió per IB3 Televisió.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt