Ara llegint
Injecció de 838.000 euros per poder posar en marxa les basses de rec de Peguera i Santa Eulària

Injecció de 838.000 euros per poder posar en marxa les basses de rec de Peguera i Santa Eulària

La Direcció General d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, ha destinat 838.728 euros per a la millora d’infraestructures de regadius sobre la base d’aigües regenerades. Aquesta inversió inclou la posada en marxa de les basses de reg de Peguera, al municipi de Calvià, i la posada a punt i millora de la bassa de reg de Santa Eulària des Riu, a Eivissa, que preveu, a més, la revisió del conjunt del sistema de reg.

Es tracta de dues obres de reforma que per a la Conselleria són necessàries per aprofitar les aigües regenerades i l’optimització sostenible dels recursos hídrics.

Les dues obres aniran a càrrec de Tragsa i ja s’han iniciat. Segons ha explicat el director general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Fernando Fernández, «seguim fent actuacions a les basses de reg de les Balears amb el compromís ferm d’aprofitar les aigües regenerades per a l’agricultura i la ramaderia de les Illes». «La nostra aposta és donar un impuls a les infraestructures existents per aconseguir un regadiu sostenible, que permetrà una major producció i rendibilitat de les explotacions», ha remarcat.

Les obres per a la posada en marxa de la bassa de reg de Peguera, a Calvià, preveuen canviar el transformador i substituir el cablejat elèctric. Aquestes reformes tenen un cost de 239.771 euros i permetran que la bassa de reg pugui funcionar. Aquesta infraestructura va ser acabada el 2008 i pot proporcionar aigua per a regar 160 hectàrees.

A la de Santa Eulària s’hi invertiran 598.957 euros. Les obres consisteixen en una posada a punt del sistema general de la bassa, amb el corresponent canvi de vàlvules i bombes d’impulsió de l’EDAR cap a la bassa, i la connexió entre la dessaladora i la bassa, entre d’altres. La previsió és que les obres s’allarguin durant un període de vuit mesos. Aquesta infraestructura fou inaugurada l’any 1995 tot i que es va deixar d’usar anys després per la mala qualitat de l’aigua. Té una capacitat de 200.000 metres cúbics d’aigua procedents de la depuradora de Santa Eulària.

Fins a 55 regants podrien fer ús de l’aigua d’aquesta bassa.

Aquestes obres s’emmarquen dins el projecte de millora de les infraestructures de regadiu de les Illes Balears i forma part, a la vegada, del pla de regadius, declarat pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació com d’Interès General i que compta en la seva majoria amb fons europeus ‘Next Generation’. Aquest pla contempla fer les interconnexions d’aigua de reg en l’anell dels municipis d’Eivissa, Sant Antoni de Portmany i Sant Joan de Labritja.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt