Ara llegint
La incubació d’un ou de voltor negre a la Serra de Tramuntana, en directe

La incubació d’un ou de voltor negre a la Serra de Tramuntana, en directe

Featured Video Play Icon

La Fundación Vida Silvestre Mediterránea (FVSM) i la Black Vulture Conservation Foundation (BVCF) han aconseguit enguany instal·lar una càmera de vídeo que retransmet en directe pels seu canal de You Tube el procés d’incubació d’un ou de voltor negre en un lloc secret de la Serra de Tramuntana.

D’aquesta manera, totes les persones que hi estiguin interessades poden seguir on-line aquest interessant procés i endinsar-se en la vida d’aquesta espècie tan emblemàtica.

La tempesta Juliette del passat 27 de febrer va afectar de ple la parella reproductora i va haver d’abandonar l’ou que havien post. L’instint reproductor els va dur a realitzar una segona posta el dia 30 de març, de tal manera que finalment sí que les dues entitats conservacionistes han pogut dur a terme el projecte de retransmetre la incubació d’un ou.

El procés d’incubació és d’aproximadament 55 jornades. Aleshores s’ha de produir l’eclosió del poll i és quan arranquen quatre mesos de cura i alimentació de la cria en el propi niu fins que el seu desenvolupament li permet prendre el vol i sortir del cau.

La càmera de vídeo està camuflada a uns 20 metres de distància del niu. Amb l’emissió en directe d’un dels pocs nius que hi ha a Mallorca del voltor negre, que va estar al punt de la desaparició als anys vuitanta, les dues entitats que duen endavant aquest projecte pretenen contribuir a una millor educació ambiental de la població mallorquina i, així, contribuir també a la conservació d’aquesta i altres espècies amenaçades.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt