Ara llegint
La nova rotonda que dona accés a Palmanyola estarà enllestida el mes de març

La nova rotonda que dona accés a Palmanyola estarà enllestida el mes de març

La nova rotonda que dona accés a Palmanyola estarà enllestida el mes de març

Amb un pressupost de 230.000 euros, el Consell de Mallorca construeix una rotonda a la carretera de Sóller, a l’altura de Palmanyola, que permetrà millorar la seguretat tant per a vehicles com per a vianants, atès que no sols s’habilitarà un itinerari segur per aquests últims per arribar a les aturades de busos, sinó que també es garantirà que sigui accessible per a tots els usuaris.

A més, es dotarà a les parades d’autobús existents de mobiliari apropiat, espais d’espera amb marquesina i recorreguts adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. També es crearan passos de vianants que connectin les parades de l’autobús amb el nucli urbà de Palmanyola i es millorarà la il·luminació existent.

A l’hora de configurar la rotonda, segons han explicat des del Consell, s’ha tingut en compte el trànsit preferent, per això l’accés des de Sóller a Palma tindrà dos carrils, amb la finalitat de donar més fluïdesa a la intersecció també es mantindrà un carril zero d’accés a la Ma-11 direcció Palma per facilitar la incorporació als veïns de Palmanyola a aquesta via.

A més, el projecte ha respectat la mobilitat interna del nucli, per la qual cosa s’ha encaixat els vials de servei de dues direccions que discorren en paral·lel a la Ma-11 perquè els moviments actuals es puguin dur a terme i es mantinguin en les mateixes condicions.  

Cal recordar també que aquesta actuació no suposarà cap consum de territori. No s’ha fet cap expropiació, ni s’ha consumit un centímetre de sòl rústic: encaixen la rotonda en el que hi ha ara. Les obres tenen previst finalitzar al mes de març

El Consell s’ha coordinat amb l’Entitat Local de Palmanyola perquè tant la singular olivera que quedava afectada per la nova rotonda, com els palmitos que n’hi havia, ja han estat trasplantats amb un altre lloc.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt