Ara llegint
La regidora de Serveis Socials de Pollença admet que va rebre la vacuna “en base a la normativa sanitària vigent”

La regidora de Serveis Socials de Pollença admet que va rebre la vacuna “en base a la normativa sanitària vigent”

La regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Pollença, Francisca Cerdà (Tots per Pollença), ha admès avui que va rebre la vacuna contra la covid-19 juntament amb els usuaris de la residència municipal de Sant Domingo per considerar que així ho determina la normativa sanitària vigent. Ha declarat que “ningú no s’ha saltat la cua ni ha gaudit de privilegis ni beneficis personals”.

Cerdà ha contradit la declaració que va fer el divendres passat quan va negar haver rebut el vaccí, després que el dia anterior la polèmica esclatàs en un plenari municipal.

El batle de Pollença, Tomeu Cifre (Tots per Pollença),, ha ofert, aquest dilluns dematí, una roda de premsa per aclarir les diferents informacions publicades sobre les accions exercides entorn de la COVID-19 i que afecten personal de la residència municipal de gent gran de Sant Domingo, juntament amb la pròpia Francisca Cerdà i el gerent de la residència, Toni Miró.

Cifre ha detallat que ell no va rebre la vacuna, però sí a les proves PCR que periòdicament es feien al personal tant intern com extern de la residència. El mateix batle ha explicat que “mai no es va posar en dubte poder-nos fer les PCR”, perquè “seguíem les pautes marcades per la coordinadora de la covid-19”.

El batle ha volgut explicar que les accions que s’han duit a terme des de l’inici de la pandèmia, en relació amb la residència de Sant Domingo, “s’han fet seguint estrictament la normativa sanitària que han marcat les autoritats competents, tant a nivell autonòmic com estatal i europeu”.

Ha assenyalat que “hem actuat sobre la base de criteris mèdics i seguint els protocols sanitaris establerts per les autoritats del Govern d’Espanya i del Govern dels Illes Balears”, concretament del Ministeri de Sanitat i de la Conselleria de Salut.

També ha destacat que les PCR realitzades a la primera fase de filtratge així com les vacunacions al personal del geriàtric, tant intern com extern, “han estat validades per la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears” i “sense que ningú, absolutament ningú, s’hagi saltat la cua ni s’hagi beneficiat a nivell personal”.

Ha volgut recordar que les PCR realitzades “s’han duit a terme en persones molt concretes i únicament perquè puguin continuar exercint el seu càrrec i les seves funcions constants a l’interior de la residència”.

És el cas del batle i de la regidora delegada de la residència social de Sant Domingo, Francisca Cerdà, ja que tots dos varen haver d’assumir, entre l’inici de la pandèmia i fins fa uns mesos, la direcció d’aquesta residència ja que en aquell moment el càrrec estava vancant. “L’antiga direcció va finalitzar just abans de la pandèmia i durant els mesos de selecció del nou director, tant la regidora com jo vàrem haver d’assumir diferents funcions que ens obligaven a tenir un accés continu, dia sí i dia també, a la residència ja que, òbviament, no es podia paralitzar la gestió diària”, han assenyalat.

Han explicat que, “seguint un protocol sanitari molt estricte amb l’únic objectiu d’evitar casos de covid-19 a la residència, que és la nostra prioritat enviam una llista amb les dades personals de les persones que consideram que s’han de fer una PCR, que la Conselleria de Salut valida sense cap mena de dubte salvaguardant, així, la seguretat dels usuaris de la residència”.

Pel que fa a les vacunacions, Cifre i Cerdà han assenyalat que “l’Ajuntament de Pollença ha seguit, en tot moment, el protocol de vacunació contra la COVID- 19 elaborat el 18 de desembre de 2020 pel Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut del Govern d’Espanya”.

Segons aquest protocol, tot el personal, tant intern com extern, per poder accedir a la residència de gent gran de Sant Domingo ha d’haver-se vacunat, des del personal sanitari fins als auxiliars administratius i personal subcontractat. Per això, explica el batle, “la direcció de la residència va elaborar una llista amb les dades de les persones que havien de vacunar-se i la Conselleria de Salut la va validar”. El nostre objectiu, ha afegit, “ha estat i és que no hi hagi ni un sol cas de covid-19 a l’interior de la residència i per això absolutament ningú pot entrar en el geriàtric sense la vacuna”, tal i com, segons recorda, estableix la normativa sanitària.

En roda de premsa també han assenyalat que el batle, que ha estat exercint labors diàries a l’interior de la residència, va declinar vacunar-se perquè, en aquell moment (desembre de 2020), explica, “ja hi havia un director i per tant vaig entendre que podia exercir la meva tasca a distància”.

En el cas contrari es troba la regidora delegada de la residència, que sí que s’ha vacunat ja que “era indispensable que ho fes perquè, i seguint sempre el protocol del Govern d’Espanya, la seva labor a la residència de gent gran és diària i constant”.

En aquest sentit, la regidora ha volgut ressaltar que “em vaig posar la vacuna seguint la normativa de l’Estat i el protocol de la Conselleria de Salut del Govern, ja que faig una feina diària a la residència i en cap cas ha estat per beneficiar-me’n a nivell personal”.

La residència

Els dos regidors que avui han comparegut han volgut ressaltar que la residència de gent gran de Sant Domingo és “modèlica” ja que fins avui, i des de l’inici de la pandèmia, no s’ha registrat ni un sol cas de covid-19. “Aquest era el nostre objectiu i ho continua essent”, declara el batle Tomeu Cifre.

Per això, ha afegit, “vull agrair a tot el personal, essencial i no essencial, el compliment exemplar de tots els protocols i normativa sanitària que han duit a terme, com agrair-los també la seva feina, esforç i dedicació”, agraïment que ha fet extensiu al personal del PAC que col·labora, diàriament, en les gestions de la residència.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt