Ara llegint
La ventada toma l’oliva a pocs dies de començar la collita i la deixa inservible

La ventada toma l’oliva a pocs dies de començar la collita i la deixa inservible

La ventada toma l'oliva a pocs dies de començar la collita i la deixa inservible

La ventada que va afectar part de la Serra de Tramuntana el diumenge horabaixa i durant la nit, que va deixar registres de 100 quilòmetres per hora a diferents punts, especialment a Sóller, Fornalutx, Deià i Valldemossa, ha deixat un trist espectacle als olivars.

Enguany que les oliveres anaven molt carregades de fruit, després d’alguns anys de poca producció, una inoportuna ventada ha tirat la pràctica totalitat del fruit a algunes zones d’aquests municipis.

Però no ha estat arreu. Mentre que hi ha olivars en els que s’ha perdut el 75% de la collita, n’hi ha d’altres on la caiguda d’olives ha estat mínima.

El president de la Denominació d’Origen Oliva de Mallorca, Miquel Arbona, ha explicat que a finques com Son Moragues de Valldemossa la pèrdua de la producció d’oliva ha estat pràcticament total. També han quedat molt afectats els olivars situats entre Sóller i Deià i finques com Can Repic, Cas Xorc, Can Bleda o Son Dotze es troben molt afectades.

A Fornalutx els olivars d’es Clot també han perdut la pràctica totalitat de l’esplet.

A més, en algunes finques, la ventada també ha tomat cimals. “En alguns llocs és més greu que el pas de Juliette” el passat mes de febrer.

Tot això ocorre en una campanya que es presentava excel·lent i amb un fruit a poques setmanes d’arribar al seu punt òptim per ser collit. A més, la pluja de la setmana anterior augurava un engreix excel·lent.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt