Ara llegint
L’Ajuntament de Calvià posa en marxa un Pla Estratègic d’Ocupació Local

L’Ajuntament de Calvià posa en marxa un Pla Estratègic d’Ocupació Local

Calvià posa en marxa el seu Pla Estratègic d’Ocupació Local 2021-2023 (PEOL), que servirà com a eix rector per a orientar les polítiques actives d’ocupació durant els pròxims tres anys i, alhora, permetrà establir les bases de les línies de treball en matèria d’orientació, intermediació, formació i emprenedoria en el territori, en un horitzó 2021-2030.

El document s’ha elaborat de manera integrada i seguint l’estratègia espanyola i europea i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) enfocats en afrontar els reptes globals. Per poder establir un Pla d’Acció realista i que doni resposta a les necessitats de la ciutadania, el PEOL s’ha fonamentat en una anàlisi socioeconòmica acurada del municipi, que ha permès definir uns objectius i línies estratègiques, que tenen com a fita convertir Calvià en un destí turístic sostenible, que aprofiti les oportunitats de digitalització que ofereix el canvi tecnològic i que redueixi les tensions entre la indústria turística, el medi ambient i la ciutadania.

A grans trets, el Pla inclou un objectiu general i 7 objectius específics que emmarquen Calvià com un destí turístic segur i sostenible dintre d’un municipi divers i inclusiu. Els objectius se centren entre altres aspectes en continuar la tasca de renovar els productes turístics amb activitats diversificades i al llarg de l’any, així com el reforçament i l’impuls tant al teixit empresarial com al talent i les bones feines.


A més, es presenten 3 eixos estratègics centrats en la reactivació econòmica, la protecció del patrimoni i del medi ambient així com la cohesió social. Ja, en l’àmbit pràctic, s’han definit un total de 32 projectes i actuacions centrats bàsicament en activitats com l’orientació i l’acompanyament per l’ocupació i la contractació de qualitat, la formació, la requalificació professional i l’aprenentatge al llarg de la vida, i la promoció de l’emprenedoria i el desenvolupament social.

Des de l’Institut de Formació i Ocupació de Calvià (IFOC), en el projecte de legislatura 2019-2023, ja es va plantejar la necessitat i voluntat d’elaborar un document estratègic per afrontar l’ocupació local al municipi. Amb aquest objectiu, es va presentar el projecte “Calvià Desenvolupament Local” a la convocatòria de subvencions del SOIB per a executar projecte de desenvolupament local, que contempla, entre altres actuacions en matèria d’ocupació, la contractació de tres a Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODL), per a un període de tres anys, i l’elaboració i execució d’aquest Pla Estratègic d’Ocupació Local. Val a dir, que els AODL, formen part d’una Xarxa de Desenvolupament Local amb l’objectiu de donar suport a les iniciatives econòmiques i d’ocupació locals i establir sinergies entre les Administracions i el
SOIB.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt