Ara llegint
Malestar a Banyalbufar, Esporles i Valldemossa perquè no obtenen la declaració de zona catastròfica pel cap de fibló

Malestar a Banyalbufar, Esporles i Valldemossa perquè no obtenen la declaració de zona catastròfica pel cap de fibló

Els batles de Banyalbufar, Esporles i Valldemossa han manifestat avui el seu “profund malestar” pel fet que els seus municipis no hagin obtingut la declaració de zona catastròfica pels danys que patiren durant el cap de fibló que els va afectar a finals d’agost de l’any passat.

“Després de quasi sis mesos del cap de fibló que va destruir paratge natural i patrimoni a balquena a la Serra de Tramuntana, sembla que el Govern de l’Estat no atorgarà la declaració de zona catastròfica”, han assenyalat avui dematí.

Recorden que  el Consell de Govern va aprovar, el 7 de setembre de 2020, l’acord pel qual se sol·licità a l’Estat la declaració de zona greument afectada per la tempesta del 29 d’agost de 2020.

La batlessa d’Esporles, Maria Ramon reclama a l’Estat claredat, “ja que l’impacte fou enorme i no entenem la tardança en donar una resposta”. Per altra banda, el batle de Valldemossa, Nadal Torres, agraeix les actuacions de la Conselleria de Medi Ambient, i també demana celeritat i suport a l’Estat.

La negativa de declarar la zona com a greument afectada frustra les expectatives dels tres municipis i de molts dels seus veïns afectats, que no saben si es podran resoldre les ajudes sol·licitades per restaurar la zona i reparar els danys que patiren a causa d’una tempesta, sense precedents, del 29 d’agost de 2020. S’estima que el temporal va afectar 736 hectàrees d’aquests tres municipis, de les quals gairebé 683 són superfície forestal del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana.

Ahir mateix, el Govern Balear va anunciar que dedicarà 1’1 milions d’euros al llarg de l’any passat i 2021 per retirar els arbres caiguts i evitar possibles incendis forestals.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt