Ara llegint
Quatre micòlegs posen al descobert la identitat de les 99 espècies de fongs que han aconseguit localitzar a s’Albufereta

Quatre micòlegs posen al descobert la identitat de les 99 espècies de fongs que han aconseguit localitzar a s’Albufereta

La Reserva Natural de s’Albufereta compta amb el primer catàleg de funga, elaborat pels micòlegs Josep Ll. Siquier, Joan C. Salom, Àngel Pintos i Joan Planas. Els quatre autors posen al descobert la presència a la zona de 99 espècies en aquest document, que forma part d’un article més extens. En ell hi apareixen 20 espècies noves per a la Reserva Natural de s’Albufereta i 12 són noves citacions per a les Illes Balears.

De les espècies catalogades calen destacar, per la seva raresa, l’Agaricus moellerianus, un xampinyó molt poc citat a tota Europa; l’Apiospora balearica, descoberta com a espècie nova a l’any 2019 per un dels autors del treball (À. Pintos); i la Paratricharina poiraultii, que es creia desapareguda després que la darrera citació fos l’any 1905 i retrobada cent anys més tard a Croàcia i a la península ibèrica.

El catàleg pertany a un article publicat a la Revista Catalana de Micologia. En ell, s’hi troben ordenades alfabèticament les espècies citades amb anterioritat a la Reserva, com les recentment estudiades, la localitat i hàbitat on es troben, fotografies i una descripció de la metodologia emprada per identificar les espècies i fer-ne descripcions microscòpiques i cultius purs.

Dos dels autors, Joan C. Salom i Josep Ll. Siquier, han elaborat els catàlegs del Parc Natural de Mondragó (2007), Monument Natural de Ses Fonts Ufanes (2015) i del Parc Nacional de Cabrera (2020). Aquests catàlegs són permanentment actualitzats amb noves troballes, com per exemple, les que es recol·lecten durant la jornada micològica anual que s’ofereix al públic i que s’organitza per al Parc Natural de Mondragó, amb un gran nombre de participants.

A més, continuen treballant en l’elaboració del catàleg de fongs i mixomicets de les Illes Balears que es va publicar l’any 2013 i del qual està previst fer-ne una actualització d’aquí a poc temps amb 2316 tàxons catalogats fins ara.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt