Ara llegint
Raixa es convertirà d’aquí a l’estiu en el nou centre d’interpretació de la Serra de Tramuntana

Raixa es convertirà d’aquí a l’estiu en el nou centre d’interpretació de la Serra de Tramuntana

El Consell de Mallorca ha anunciat avui que les obres del nou centre d’interpretació Serra de Tramuntana ubicat a la finca pública de Raixa (Bunyola) començaran el mes de febrer i estaran enllestides aquest estiu. S’hi invertirà mig milió d’euros.

L’objectiu de la intervenció, segons s’ha recordat des de la institució insular, és «donar a la finca i a la Serra de Tramuntana la dimensió que es mereix, per apropar-la a la ciutadania, perquè tothom pugui conèixer aquest espai patrimoni mundial, que ocupa el 22% del territori de Mallorca», segons ha assenyalat la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías.

El projecte de millora, renovació de l’actual centre d’interpretació de Raixa, té un pressupost de 500.000 euros i està realitzat per l’arquitecte Dani Freixes. Es tracta d’una intervenció que cerca l’adequació de l’espai per optimitzar els recursos i les possibilitats de projecció audiovisual. El centre d’interpretació romandrà uns mesos sense activitat per poder executar les obres.

El nou centre d’interpretació aprofundirà en els elements pels quals la serra de Tramuntana va obtenir la distinció de la Unesco com a Patrimoni de la Humanitat en la categoria de paisatge cultural, que fa referència a la interrelació entre els elements naturals i els seus habitants. Un exemple d’això són els murs de pedra en sec, els canals, les possessions, els nuclis de població i els sistemes hidràulics, entre d’altres.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt